keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kävijämääräennätys

Tätä kuukautta on vielä yli kaksi vuorokautta jäljellä, mutta nyt sivustoni vanha kävijämääräennätys helmikuulta on rikkoutunut! Blogi kasvattaa suosiotaan!

Aloitin tämän blogini 23.7.2010 selvittäkseni, voiko internetissä ansaita rahaa. Olin juuri lukenut netistä amerikkalaisista jotka tienaavat netin kautta satoja tuhansia dollareita. Tutkin vähän heidän kotisivujansa ja ajattelin, onko todellakin mahdollista ansaita rahaa perustamalla blogi, kirjoittamalla tekstejä ja laittamalla sinne myös mainoksia. Perustin tämän blogin kokeilublogiksi, selvittämään onnistuuko rikastuminen minulta. Kirjoitin ensimmäisessä viestissäni:

Kerron myös miten kokeiluni onnistuu: voiko netissä rikastua. Olinko minä onnekas, joka tienaan netissä en vain muutamia euroja vaan ehkä satoja euroja vuodessa. Sekin olisi jo jotain, ainakin minulle!

Kuukauden päästä 23.8. olin tienannut jo kymmenen euroa kolmella blogillani! Se oli bloggaajan huippuhetki!

Samana päivänä laitoin myös ensimmäiset TradeTracker -mainokset blogiini:

Tänään olen siirtynyt käyttämään myös TradeTracker -ohjelmaa. Se on siis julkaisijoille (sinulla ja minulle) tarkoitettu helppokäyttöinen ohjelma. Jopa minä opin sitä käyttämään. Toki TradeTrackerissa opittavaa vielä riittää. Onkohan tämä nyt sitä affiliate -markkinointia.

Seuraavana päivänä kirjoitin ohjeen, miten liittyä ja käyttää TradeTrackeria. Rohkeasti vaan opettamaan muita heti alusta lähtien! Vaikka asia oli itsellenikin vielä hieman hakusassa.

Alussa pelkäsin myös, mitä tapahtuu, kun klikkaan vahingossa omaa AdSense -mainosta. Näin oli päässyt käymään. Pelkäsin, että tili suljetaan! Kiitos, ei suljettu! Ainakaan ensikerrasta.

Syyskuussa 2010 olin tienannut yhteensä jo 28,11 euroa!

Lokakuun loppupuolella kerroin, että blogissa olevat mainokset tuottavat joka päivä vhän rahaa:

Tässä pieni väliaikatulos: kolmen kuukauden tulos Googlen AdSense -mainonnalla on nyt 70 euroa. Ei siis mikään kovin iso raha, mutta on ollut kiva katsoa kun blogit tuovat joka päivä vähän rahaa - keskimäärin valitettavasti alle euron päivässä!

Lokakuussa pääsin aivaan huimaan tulokseen. Tienasin bloggaamalla yli sata euroa! Loppusaldo oli 127,72 euroa!

Marraskuussa tuli taas ennätys. Tulot olivat 167,10 euroa. Mainokset alkoivat tuottaa taskurahaa.

Joulukuussa blogeissa olevat mainokset tuottivat noin 250 euroa.

Ensimmäisen puolivuotiskauden aikana kasvu oli merkittävää. Alussa rahan ansaitseminen oli hidasta, mutta kun asia lähti kasvamaan, tuloja alkoi kertyä. Tulot eivät ole nousseet aivan samassa tahdissa. Olen tienannut useamman kuun aikana yli 500 euroa.

Tässä kuussa oli muutama hyvä päivä, jolloin blogini mainokset tuottivat rahaa hyvin. Innostuin silloin ja kirjoitin, että jouluussa aion päästä ansaitsemisessa uuteen aikaan. Nyt olen tienannut satoja euroa. Joulukuussa yritän päästä tuhanteen euroon. Pienen uhoamisen jälkeen huomasin, että muutaman poikkeuksellisen päivän vuoksi innostuin. Tulojen kasvu ei ollutkaan pysyvää. Mutta koska kirjoitin, että joulukuussa haluan tienata mainoksilla tuhat euroa, antaa sen olla tavoitteena. Nyt pitää vain keksiä uudenlainen strategia (ja äkkiä!), miten tavoitteeseen päästään.

Joulukuussa varmaan seuraan tarkemminkin ja päivitän tilannetta useammin. Iloitsenko vai häpeänkö? Se selviää sitten.

Tästä viestistä tuli hieman nostalginen. Kävijämäärien uusi ennätys vei ajatukseni tämän blogin alkuvaiheisiin. Mökillä luin, miten bloggaamalla ansaitaan rahaa. Halusin kokeilla itsekin. Ei tämä ole vienyt tähtiin. Mutta taskurahaa olen jonkun verran saanut. Ja ihan kivan harrastuksen, jonka luokse on aina välillä kiva palata.

Yksi iloinen asia on ollut se, kun blogin lukija kertoo, että tästä blogista on ollut jotain hyötyä. Usein olen vain kirjoittanut ilman sen suurempaa ajatusta (anteeksi vaan). Moni on myös päättänyt kokeilla itse Googlen AdSense -mainontaa blogissa ja moni on liittynyt TradeTracker -mainostajaksi sen alkuvaiheen blogikirjoituksen innoittamana. Se kannattaa lukea, ja kirjautua itsekin TradeTrackeriin, josta saa hyviä mainoksia omaan blogiin liitettäväksi.

Lue lisää, miten bloggaaja voi tienata rahaa TradeTrackerilla.

1 kommentti:

iherb kirjoitti...

Onnea sinulle ja kiitos kun jaat tietoa tästä meidän muidenkin kanssa. On kiva saada ohjeita ja vielä enemmän itseäni kiinnostaa tuo miten muilla menee ja minkälaisia tuloja muut saa kaavittua kasaan.

Itselleni tuli marraskuussa n. 250 euroa yhdeltä sivulta, yhdellä ainoalla mainosohjelmalla. Tästä tarkemmin lisätietoja blogista. :)

Mukavaa joulua ja rahakasta ensi vuotta sinne!