lauantai 24. marraskuuta 2012

Vaivalloista rahan ansaitsemista bloggaamalla

Kirjoitin viimeksi muutama päivä sitten, että yritän nostaa viikon päästä alkavan joulukuun aikana tuloni uudelle tasolle. Tämä innostus johtui siitä, että juuri tuona päivänä kävin katsomassa marraskuun toteutuneita tuloja ja ne näyttivät olevan nousussa ja ryhdyin ahneeksi: nyt alkaa rahaa tulemaan! Nyt on palattu jo maan pinnalle.

Tosin joulukuu on ollut kahtena vuotena hyvä kuukausi, jolloin on tehty uusia ansaitsemisennätyksiä. Toivottavasti tänäkin vuonna. Tuhannen euron raha tuntuu tällä hetkellä liian kovalta, mutta teen parhaani että saisin tuon verran mainostuloja.

Moni saattaa tietää, että tienaan rahaa kolmesta eri lähteestä. Minulla on blogeissa Googlen AdSense -mainoksia, TradeTracker ja TradeDoubler -mainoksia. Kaksi viimeksi mainittua on samankaltaisia firmoja. Kun niihin rekisteröityy saa mainoskoodeja, joita voi sijoittaa blogiin tai kotisivulle. Tämänkin blogin oikeassa reunassa on näitä mainoksia. Jos joku klikkaa mainosta ja ostaa tuotteen, saan siitä pienen provision. Liian usein nämä provisiot ovat alle 10 prosenttia kauppahinnasta. AdSensen mainoksista saa rahaa klikkauksien perusteella. Silti ei ole luvallista klikkailla - tai käskeä muita klikkailemaan - omia mainoksia. Se on epäreilua ja siitä jää kiinni ja menettää tilinsä Googlen AdSensessa.

Minulle on tullut muutama kysymys koskien AdSense -mainoksia blogissa. Tätäkin blogia, jonka perustin siksi, että voisin selvittää, voiko internetin avulla tienata rahaa, lukevat ovat innostuneet kokeilemaan omia siipiään rahan ansaitsemisessa netin välitykselä. Joku on opiskelija, joku käy töissä, joku on kotona työttömänä, mutta haluaa saada lisätuloja.

Ne kysymykset liittyvät siihen, että kun blogi on perustettu, Google ei ole hyväksynyt kysyjää AdSense-kumppaniksi. Olen käynyt katsomassa blogeja. Syynä on ollut se, että blogi on vasta perustettu ja siellä ei ole juuri lainkaan tekstiä. Google odottaa, että blogilla olisi jotain tarjottavaa. Ensimmäinen askeleesi blogin perustamisen jälkeen on kirjoittaa postauksia ja muutaman viikon päästä kirjautua AdSeenseen.

Jos haluat tietoja, miten bloggaamalla voi tienata rahaa (tavat ovat itse asiassa rannattomat; tässä yksi aika tavanomainen kertomus), voit lukea tätä blogia. Jos haluat lukea lisää, miten liittyä TradeTrackeriin ja tienata rahaa mainoksilla, lue lisää: liittyminen TradeTrackeriin.

Ei kommentteja: