lauantai 1. joulukuuta 2012

Marraskuun tulot bloggaamisesta 631 euroa - vinkkejä, miten ansaitset itse blogilla enemmän

Marraskuussa sain sivutuloja bloggaamalla 631 euroa. Ihan hyvä tulos, jos sitä vertaa viime kuukausien keskiarvoon. Mutta tulot eivät silti ole vielä sitä mitä haluaisin. Aloitinhan tämän kokeilublogin siksi, että olin lukenut amerikkalaisista bloggaajista jotka tienaavat satoja tuhansia dollareita (make money online blogging!). Monet heistä tienaavat rahaa kun kertovat maailmanlaajalle englanninkieliselle lukijakunnalle, miten aloittaa bloggaaminen ja miten siellä voisi tienata. Kukapa ei haluaisi lisää rahaa! Vaikka en olekaan päässyt vielä paremmille tuloille, annan silti bloggausvinkkejä!

Mainoksia blogiin
Omat tuloni sain laittamalla blogiini mainoksia, joita sain TradeDoublerista ja TradeTrackerista. Nämä ovat suomenkielisiä yrityksiä, jotka välittävät sekä pienien että suurten yritysten mainoksia blogeihin ja kotisivuille laitettavaksi. Molempien käyttö on helppoa.

Jotta voit laittaa mainoksia sinulla tulee olla blogi tai kotisivu. Sen jälkeen kun olet rekisteröitynyt TradeDoubleriin ja/tai TradeTrackeriin, voit hakea sieltä johonkin blogisi aihepiiriin liittyvään mainosohjelmaan. Esimerkiksi minulla on tässä blogissa Kotisivukoneen mainoksi oikeassa alareunassa. Vastaavia mainoksia voit liittää omaan blogiisi. Yrityksiä on runsaasti, joten löydät varmaan blogisi aihepiiriin sopivia mainoksia. Rahaa TradeDoublerin ja TradeTrackerin mainoksista saa silloin kun joku klikkaa ja ostaa tuotteen sivustosi kautta. Jos joku pohtii, miten perustan blogin, ja haluaa kokeilla Kotisivukonetta, klikkaa mainosta ja tilaa Kotisivukone-palvelun, minä saan siitä muutaman euron. Näin TradeTrackerissa ja TradeDoublerissa olevat mainosprojektit toimivat.

Liity TradeTrackeriin ja TradeDoubleriin:
Helpoin tapa saada blogilla rahaa, on laittaa Googlen AdSense -mainoksia blogiin. Jokainen mainoksen klikkaus tuottaa hieman rahaa. Yleensä summa on muutamia kymmeniä senttejä. Jos haluat blogillasi AdSense -tuloja, blogin on pitänyt olla jo jonkin aikaa käytössä ja siellä tulee olla Googlen mielestä riittävästi sisältöä. Blogin pitää täyttää myös Google AdSensen ehdot blogin sisällölle. Lue lisää Google AdSensestä täältä: Aloita Google AdSensen käyttö.    

Menestyvän bloggaajan oma domain Edellä mainitut summia tienaavat bloggaajat saavat tulonsa pääasiassa sillä, että saavat suuren määrän lukijoita sähköpostilistalleen ja RSS-syötteen lukijaksi. He mainostavat näissä blogaamiseen liittyviä tuotteita, joita sitten voi viestissä olevan linkin kautta tilata; bloggaaja saa jokaisesta tilauksesta provision. Kun lukijakunta on laaja ja asiasta kiinnostunut, näitä kauppoja syntyy riittävästi.

Halpa webhotelli
Minulla on vain yksi edellä mainittujen "make money online" -mallinen tuote, jota olen pitänyt esillä. WordPress -blogiani pidän amerikkalaisessa BlueHost -webhotellissa. Syy Bluehostin valintaan on yksinkertaisesti raha. Se oli ja taitaa olla vieläkin halvin webhotelli. Rekisteröityminen BlueHostin nettihotelliin oli helppoa. Siellä pääsee valitsemaan helposti oman domain-nimen (esimerkiksi www.parasblogi.com). Luottokortilla maksaminen oli helppoa. Bluehost mainostaa vieläkin rajoittamatonta tallennustilaa, rajoittamatonta liikennemäärää ja riittävästi ilmaisia sql-tietokantoja. Samalle tilille voi perustaa useita blogeja, jotka kaikki saavat oman domainin. Eli tuon www.parasblogi.com, lisäksi voit perustaa useita blogeja maksamalla vain domainin rekisteröimishinnan (vaikkapa www.bestblog.com, www.kauniitjarikkaat.com, www.nalkavuosi.net, www.suomenzorro.com jne).

Bluehostissa esimerkiksi WordPress-blogin perustaminen ja ylläpitäminen on helppoa.  WordPressissä pystyt muokkaamaan blogiasi paljon paremmin kun tässä Blogger-blogissa.

Bluehost on halpa webhotelli, jota on ollut helppo käyttää. Hinta tällä hetkellä - ja itse asiassa edullinen hinta on ollut jo vuosia sama eli 6,95 dollaria kuukaudessa. Kannattaa tehdä webhotellien hintavertailu ja katsoa, miten Bluehost pärjää vertailussa. Tutustu edulliseen webhotelliin tarkemmin:

9 kommenttia:

kmikko kirjoitti...

Hei!
Todella hauska, mutta silti ovela idea tämä blogi! Mielenkiintoista olisi tietää tulojesi lisäksi myös tarkempia tietoja kuukausittaisita kävijämääristä sivuillasi !

Anonyymi kirjoitti...

Vau, mukava summa! Mites muuten pitääkö noista tuloista maksaa veroja..?

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa pitää maksaa veroa kaikista tuloista (jos on rehellinen)

Seppo kivelä kirjoitti...

Hei !
Tein myös oman yhteenvedon omasta 1 kk:n tuloksesta !
Se on nähtävillä os: http://zepagolf123.blogspot.fi/
ja lisää voit nähdä os :http://www.zepagolf1.fi .
T.Seppo

Pete kirjoitti...

Bluehostin sijaan kannattaa valita joku kotimainen webhotelli jos haluat pitää suomenkielistä sivustoa. ;-)

Khayr kirjoitti...

Tuohan on jo oikein hyvä summa bloggaamalla!

Itse laitoin kokeen vuoksi mainokset päälle blogiini, jäädään seurailemaan kuinka moni innostuu klikkaamaan. Mikähän lienee yleisin klikkaisprosentti mainoksissa?

Blogger kirjoitti...

If you are looking for a solid contextual advertising network, I suggest that you have a look at PropellerAds.

Blogger kirjoitti...

Get daily ideas and methods for making $1,000s per day ONLINE totally FREE.
CLICK HERE TO START TODAY

Blogger kirjoitti...

DreamHost is ultimately the best web-hosting company with plans for any hosting requirments.