tiistai 6. marraskuuta 2012

Paljonko bloggaaja ansaitsee? Yli 10 000 euroa kuussa?

Plaza-palstalla kirjoitellaan bloggaajien tuloista. Keskustelu lähti liikkeelle kysymyksestä, paljonko suosituimmat muotibloggaajat tienaavat. Päätin mielenkiinnosta lukea kommentit. Olenhan yrittänyt itsekin tienata blogilla vaikka en mikään muotibloggari olekaan.

Mielipiteitä ja vastauksia bloggaajan tuloihin oli monenlaisia. Varmasti kaikki eivät pidä paikkaansa, mutta kokosin tähän muutamia arvailuja.
Joku on kuullut, että ”Indiedaysin bloggaajat tienaavat noin 100 euroa/kirjoitus, eli noin 3000-4000 euroa/kk.” ”+ ilmaisia tuotteita ja matkoja suunnilleen samalla summalla ellei enemmänkin kuukaudessa. Jos laskee niille veroarvon (niin että ne olisi ostettu nettopalkalla) tulee tienestiksi noin 10000-12000 euroa/kk.” Tähän oli vastaus: ”Heh, olet kuullut väärin”.

”Jos satanen per juttu pitää paikkansa, liksa on itse asiassa erittäin hyvä.”

Jonkun bloggarin kaveri on kertonut, että ”Indiedaysin bloggarit saa 100e/kirjoitus. Kirjoituksia pitää olla vähintään 10kpl/kk ja maksu tulee enintään 25kpl/kk. Eli bloggamalla pääsee ihan kivoihin ansioihin! 2500e/kk ylimääräistä.”

”Siis kamala, uskoiko joku oikeasti että he saavat palkkaa joku 12 tonnia joka kuukausi :D ?Mistä ja kuka ihme on tuon keksinyt... Tuo on todella yläkanttiin vedetty ja tuo "indiedays bloggaaja" juttu ei varmaan oltu läpällä kirjoitettu. Mulla on kaksi tuttua jotka siellä bloggaa, ja ei ole lähelläkään mitään tuollaista tulot,”

”Indiedaysin kirjoittajat tienaavat 100e/kirjoitus, maks 25 kirjoitusta per kuukausi eli rahaa kork. 2500 euroa. Saatujen vaatteiden arvo on taas suurempi mitä haluat edes tietää. Esim. ChiilNorwayn mekko maksaa noin 200-250 euroa, saat tienata siihen bruttoa noin 400 euroa pystyäksesi nettopalkalla sellaisen ostamaan. Jotkut takit joita olen nähnyt heillä "lahjana" yhteistyökumppaneilta maksaa 600-700 euroa, siihen saat taas tienata jo yli 1000 euroa bruttona jne...Ja näitä vaatteita + kenkiä+ matkoja ym. saavat tosi kivasti, halusit tai et.”

”Edellisessä viestissäni kerroin, että bloggaajat saavat normaalin postauspalkkion lisäksi noin 10 % provision jokaisen tilauksen loppusummasta, mikä tehdään blogin linkin kautta.
Euroissahan tämä tarkoittaa sitä, että 100 tilausta keskihinnaltaan 100€, niin blogin pitäjä saa 1000€. Jokainen blogin pitäjä postaa n. 30 juttua kuukaudessa saavuttaakseen maksimihyödyn ja kaikki postauksethan ovat tyyliin ihana hame, vastustamaton uutuus, rakastuin tähän mekkoon, yms. yms.”

”Yksi tai kaksi voi tienata elantonsa bloggaamalla, mutta muut eivät voin tehdä sitä!”

”Tutustupa vaikka seuraaviin blogeihin: P.S. I love fashion, Mariannan, Cava, Xenia's day.
Kaksi viimeksimainittua ovat lähiaikoina lopettaneet palkkatyönsä ja elävät bloginsa tuloilla, ensimmäiset eivät viimeiseen pariin vuoteen ole töissä käynytkään. Tästä huolimatta he kaikki asuvat joko yksin tai poikaystävänsä kanssa, Xenia ja Marianna Helsingin ja P.S. I love fashionin Linda Tukholman keskustassa ja kaikki neljä ostelevat kalliita merkkituotteita hyvin tiheään tahtiin.”

”Kyseiset bloggaajat saavat tuhansia euroja kuukaudessa pelkästään blogin linkkien kautta tehtyjen tilausten perusteella (jokaisen tilauksen loppusummasta n. 10%). Lisäksi he saavat kirjoituspalkkion jokaisesta postauksesta, jossa "esitellään" tiettyä yritystä ja SUOSITELLAAN sekä KEHUTAAN ko. yrityksen tuotteita. Mikäli postaus aiheuttaa useita klikkauksia yrityksen sivuille ja mikäli yritys katsoo bloggauksen erityisen ansioituneeksi (lue: pelkkää kehumista ja ylistämistä ilman yhtään moitteen sanaa), niin tästä lävähtää vielä kunnon bonukset rahan ja lahjakorttien muodossa.”

”Kyllä kumminkin suosituimmat bloggaajat jotain palkkaa saavat, ainakin indiedaysilla, vaikka palkan suuruudesta ei tietoa. Muutamille Suomenkin muotibloggaajille on maksettu ilmaisia matkoja esim. Mungolife, Moumou ja Focus on fashion. Jollekin bloggaajalle on kuulemma maksettu myös maailmanympärimatka, tosin en ole varma että kenelle, kun niitä on alkanut olla paljon jotka saavat rahaa ja matkoja blogin avulla ihan Suomessakin ”

”En usko, että Suomessa bloggaajat pääsevät bloginsa kautta kovinkaan suuriin rahoihin.”

”Ruotsissa blogaajat voivat tienata helposti yli 5000e/kk!”. Tähän vastattiin näin: ”Heillä on muuta bisnestä siinä sivussa (pr-työ esim klubeilla, luennointi, lehtijutut, tv-työ) ja toiminimet tai muut yhtiömuodot perustettuna joiden nimissä maksavat veronsa.
Eli eivät tienaa pelkillä kirjoituksilla, kuvilla ja bannerilinkeillä.”

”Te kaikki, jotka pohdiskelette täällä, kuinka paljon blogilla tienaa. Kokeilkaa itse! Voin kertoa, että vaatii aika paljon kirjoittelua eli työtä, että pääsee lähimaillekaan sellaista tasoa, että joku yritys haluaa tehdä diilejä, tai että kävijöitä on tienestiksi asti.”

”Ei ole lukijoiden vika jos Xenia on päättänyt ansaita palkkansa bloggaajana.” Paljonkohan se Xenia tienaa?

”Moni etenkin nuorempi kuvittelee saavansa HELPPOA rahaa bloggaamalla.
Tungetaan oma elämä nettiin, tai annetaan hienompi kuva omasta elämästä kuin se onkaan.”

"Suurimpien blogiverkkojen ulkopuolisten muotibloggarien affiliate-mainonnasta saamat tulot liikkuvat tällä hetkellä 10 – 20 000 euron välillä kuukaudessa."

”Tämä on ehkä vähän myöhässä tähän topikkiin, mutta noin vuosi sitten Cava sai muistaakseni parhaimmillaan noin tonnin kuukaudessa blogituloja. Tunnen siis Cavan mutta ei olla enää oikein yhteydessä joten nykytuloista en tiedä, oletettavasti kuitenkin suuremmat kun blogisuosio ja mainostaminen on hänellä kasvanut.”

”Bloggaajat varmasti tienaavat melko vähän jos lainkaan, mutta monilla bloggaajilla rahan ansaitseminen onkin sivuseikka. Jotkut eivät mainosta tms. lainkaan.”

”No niin, Hesari kertoo muotibloggaajien tulot: Muotibloggaaja kituuttaa, ruokablogi lyö leiville - Verotiedot - Talous - HS.fi
Cava 16 500 e
Mungolife 31 000 e
Pupulandia 38 000 e
Nelliina 45 000 e
Hyvä toki huomata, että ainakin Nelliinalla taitaa olla toinenkin työ?”

”Cavan tulot eivät olleet viime vuonna hurjat, mutta on tainnut räjäyttää potin tänä vuonna. Eikös se jättänyt tämän vuoden alkupuolella palkkatyönsä ja bloggaaminen on mennyt ammattimaisempaan suuntaan. Sama koskee Xeniaa ym. Uskoisin että ainakin Xenia yltää noihin Kinuskikissan tuloihin jo ihan siitä kulutuksesta päätellen mitä on tämän vuoden aikana harrastanut...”

Otapa nyt sitten selvää, paljonko bloggaaja tienaa. Suomessa on tuhansia blogeja ja vain muutama pääsee hyviin tuloihin. Hyvin suuri joukko pystyy tienaamaan taskurahaa bloggaamisella. Kuten minä.

Minun tapani tienata koostuu kahdesta mainontatavasta. Blogeissani on Googlen AdSense mainoksia sekä TradeTrackerista saatuja mainoksia. TradeTracker on hyvä, koska siinä saa valita itse tuotteen, jota haluaa mainostaa ja mainoksen koon. AdSense on hyvä, koska se on helppo ottaa käyttöön. Lue lisää, miten ansaita blogilla tai kotisivulla rahaa TradeTrackerin avulla: Näin liityn TradeTrackeriin.

Ei kommentteja: