maanantai 5. marraskuuta 2012

Paljonko bloggaajat tienaavat?

Helsingin Sanomien verkkojulkaisussa on kirjoitus bloggaamisesta ja rahan tienaamisesta blogin avulla. Juttu on otsikoitu "Muotibloggaaja kituuttaa, ruokablogi lyö leiville".

Artikkelissa mainitaan seuraavat blogit:
  • Cava-blogi on Kristiina Saukon muoti- ja kauneusblogi. Viime vuonna Kristiina Saukko tienasi 16 500 euroa. Bloggaamisen hän aloitti vuonna 2008.  Blogi tuottaa "vain vähäisiä mainostuoja". Kosmetiikkaa hänen ei tarvitse hankkia, sillä tavarat meikeistä hygieniatuotteisiin tulee yrityksiltä. Saukko saa välillä myös tuotteita matka- sekä elektroniikka-alan yrityksiltä.
  • Mungolife-muotiblogia pitävä Anna Vanhanen ansaitsi viime vuonna 31 000 euroa.
  • Pupulandia-tyyliblogin pitäjä Jenni Rotonen tienasi viime vuonna 38 000 euroa.
  • Nellinnan vaatehuone -muotiblogin Niina Tapojärvi ansaitsi 45 000 euroa.
  • Kinuskikissa-leivontablogin ylläpitäjä Sini Visa tienasi 114 000 euroa viime vuonna. Tulot tulevat päivätyöstä ja bloggaamisesta.
Mungolife-blogin Anna antaa tiukkaa palautetta Hesarin jutun kirjoittajalle:
Kirjoitetaan juttu neljästä muotibloggaajasta ja heidän tuloistaan ja sitten sävytetään se niin, että ne kaikki tulot on mainostuloja! Että bloggaaja vaan istuu leveällä perseellään kotona, tekemättä mitään, ja tilille kilahtelee euroja tosta noin vaan aika hyvän vuosiliksan verran….. Ja ei muuta ku juttu eetteriin ja sitten keskustelupalstat laulamaan, kun on esitetty faktatietona, että kyllähän se Mungo nyt tienaa 30 tonnia mainostuloja. Fail.

MISSÄ vaiheessa on tältä toimittajalta unohtunut kokonaan se, että meillä bloggaajilla on ihan mainontaan liittymättömät päivätyöt!?! .... Olisi eri asia, jos julkaistaisiin ihan oikea tieto siitä, paljon muotiblogilla voi ansaita mainostuloja. Mutta kun tohon on nyt sotkettu sekä ansiotulo päivätyöstä, että ne tulot mainonnasta blogeissa. Sitten on unohdettu kokonaan, että ei ne kaikki blogitulot ole jostain sivupalkkimainoksista… On esiintymisiä, yhteistyöprojekteja, erilaisia kampanjoita.
Meikäläinen tienaa noin 500 euroa kuukaudessa mainostuloilla! Aika pitkä matka vielä noihin edellä mainittuihin tuloihin. Tosin kyllä tuo 500 euron lisätulo kuukaudessa on ihan kiva summa. Eihän siitä kauaa ole kun tienasin euron kuukaudessa! Tämä kokeilublogi syntyi kun luin netistä, että bloggaamalla on mahdollista tienata rahaa. Vaikeaa se on ollut.  Muuten, kaksi vuotta sitten blogilla tienasi Suomessa keskimäärin 300 euroa kuukaudessa.

Aloita bloggaaminen!
Bloggaamisessa hienoa on se, että kuka tahansa voi aloittaa blogin ilmaiseksi. Helpointa on aloittaa blogger-blogi. Kannattaa kirjoittaa blogia asiasta, joka itseään kiinnostaa. Jos haluaa tienata blogilla, kannattaa valita aihe, joka kiinnostaa myös muita. Kun nämä kaksi toteutuvat, blogilla on menestyksen mahdollisuuksia. Kun olet kirjoittanut jo jonkun aikaa, laita blogiisi Googlen AdSense -mainoksia sekä TradeTracker -mainoksia. Jälkimmäisen käytöstä löydät lisätietoja täältä: TradeTracker rahan tienaamisessa.

Ei kommentteja: