sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Bloggaamisen välitilinpäätös - 360 euroa

Rahapulassa ja sunnuntaiaamun rauhallisuudessa ajattelin katsoa, paljonko rahaa on tulossa. Tässä kuussa ensimmäisten 16 päivän aikana blogimainonnan kautta kertynyt tulo näyttää 360 euroa. Ihan hyvä tulos, joka ylittää oman keskiarvoni.
Kieltämättä pohdin, että pitäisikö alkaa panostamaan tähän enemmänkin. Nyt kirjoittelen aina silloin tällöin erilasia juttuja muutamaan blogiini ja saan niistä TradeDoubler, TradeTracker ja AdSense-tuloja. Joskus alussa olin hyvinkin aktiivinen ja loin perustaa blogeilleni.

Kolme ongelmaa vaivaavat tätä rikastumiskokeiluani. Ensiksikin aikapula. Elämän muut asiat vievät pääosan ajasta ja energiasta. Toiseksi motivaatio-ongelma. Ei tällainen kirjoittelu ole kovin helppoa, ainakaan minulle. Nämä sivutulot lisäävät vähän motivaatiota. Kolmanneksi saamattomuus. Lopulta ongelma taitaa olla tämä. En osaa suunnitella aikaani oikein!

Joka tapauksessa tämä bloggaaminen on ollut kiva kokeilu. Nyt jälkikäteen on kiva katsella, miten alussa ilostuin ensimmäisistä senteistä, joita AdSense toi tullessaan. Sitten kymppi, satanen ja nykyään viiden sadan euron kuukausitulot ilahduttavat kovasti. Milloinkahan saan iloita 1000 euron tuloista? Tällaiset tulot varmaan vaativat, että saan edellä mainitut kolme ongelmaa kuntoon.

Suomessahan on myös muutamia, jotka ihan oikeasti tuntuvat tienaavan bloggaamalla. Moni saa tukun käteistä ja paljon erilaisia tuotteita. Mikään muotibloggaaminen ja elämäntapabloggaaminen ei sovi kuitenkaan minulle. Bloggaajat ja blogit kuten Cava, Mungolife, Pupulandia, Kinuskikissa, Xenia ja Nelliina tienaavat tuhansia euroa. Onnittelut heille.

Bloggaamisessa on tärkeää löytää itseä kiinnostava aihe, joka kiinnostaa myös isoa joukkkoa muita. Tällöin jaksaa itse kirjoittaa blogia ja sillä on myös lukijoita.

Ilmaisen blogin perustaminen onnistuu helposti myös täällä bloggerissa. Mainokset vaan blogiin ja ala ansaitsemaan omalla blogillasi taskurahaa.

Jos sinulla on jo blogi ja haluat sinne mainoksia, lue tästä lisää: Rahan ansaitseminen TradeTrackerilla.

Ei kommentteja: