maanantai 23. heinäkuuta 2012

7000 euroa bloggaamalla

Kokeilublogini täyttää tänään kaksi vuotta! Perustin tämän blogin selvittääkseni, miten netissä voisi ansaita rahaa. Olin lukenut amerikan kiinalaisesta John Chowsta, joka ansaitsee suuria summia rahaa kertomalla muille, miten internetissä ansaitaan suuria summia rahaa. Mielenkiintoinen bisnesidea. Suomessa tämä ei taida toimia.

Ajattelin, että pieni lisäraha olisi itsellenikin tarpeeseen. Lisäksi olen aina viihtynyt internetissä. Ehkä tässä olisi pieni sauma saada taskurahaa.

Olin aloittanut bloggaamisen jo aiemmin. Ensimmäistä kertaa kokeilin sitä muistaakseni 2005. Valitettavasti se jäi pitkäksi aikaa.

Perustin tämän blogin kaksi vuotta sitten neljästä syystä. Ensiksi halusin ottaa paremmin selvää, mitä tämä bloggaaminen on. Toiseksi halusin selvittää, voiko netissä ansaita rahaa. Kolmanneksi haluan kertoa muillekin, mitä olen bloggaamisesta ymmärtänyt. Neljänneksi haluan tuoda oman kokemukseni vastauksena kysymykseen, voinko minä ansaita rahaa netissä.

Moni pystyy ansaitsemaan paljon enemmän; suurin osa ei haluakaan ansaita blogillaan rahaa. Tämä on se, mikä minulta onnistui.

Bloggaamaan opettelu

Olen kahden vuoden aikana oppinut bloggaamisen perusteet. Kirjoittaminen, linkittäminen, hakusanat, otsikkotagit ja monet muut optimointiin liittyvät asiat ovat tulleet selvemmiksi. Tärkeä opetus on ollut teeman keskittäminen. En kirjoita kaikesta. Tässä blogissa kirjoitukset käsittelevät bloggaamista ja rahan ansaitsemista. En osaa edes mainita suurta osaa asioista, jotka alussa olivat hepreaa, mutta nyt tuntuvat itsestäänselvyyksiltä.

Voiko netissä ansaita rahaa?

Olen selvittänyt sitä nyt omalla kohdallani. Vastaus on, että voi ansaita. Vaikeampi kysymys on se, kuinka paljon voi ansaita. Se riippuu kirjoittajasta ja blogin aiheesta. Minulla keskitulot ovat olleet noin 300 euroa kuukaudessa. Tästä vielä verot pois. Bloggaustuotot ovat olleet noin 7000 euroa kahdelta vuodelta.

Olen ansainnut rahaa mainoksilla. Laitan blogeihini kolmenlaisia mainoksia: Google AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler. Google AdSenseen liittymiseksi minulla oli olemassaoleva henkilökohtainen blogi, joten liittyminen kävi helposti. Aivan uuden blogin kanssa AdSenseen on vaikea rekisteröityä. Kirjoita ensin blogiasi ja kokeile sitten. TradeTracker ja TradeDoubler antavat valita sopivia mainoksia kotisivulleni (esim. Kotisivukone tai Yves Rocker). Laitan blogini aihepiiriin liittyviä mainoskoodeja blogiini ja kun joku ostaa haluamansa tuotteen, saan provision.

Minun tapani tienata on liittynyt mainoksiin. Viisaat ja yrittelijäät löytävät muitakin keinoja laittaa rahoiksi netissä. Kokeiluni on siis todistanut, että blogiin mainoksia laittamalla voi ansaita jonkun verran rahaa.

Miten kirjoitan blogia?

Olen kahden vuoden aikana antanut myös joitakin bloggausvinkkejä lukijoille. Sitä mukaan kun opin jotain uutta, yritän jakaa sitä eteenpäin joko suoraan sanomalla tai käytäntöön laittamalla.

Miten ansaitsen rahaa?

Olen kertonut joitakin näkökulmia rahan ansaitsemiseen. Olen iloinut siitä, että moni lukija on itse alkanut kokeilemaan rahan ansaitsemista. Hienoa on, että tällaisia vastaavia blogeja on tullut muutama lisää.

Työttämäksi joutunut saattaa tarvita keinon, millä ansaita vähän lisää rahaa. Joku kotiäiti saattaa ansaita lisätuloja bloggaamalla. Opiskelijat ja työssäkäyvät tarvitsevat ehkä myös lisäansioita. Blogin monetisointi mainoksilla voi olla yksi keinoa ansaita rahaa.

Teknisesti ottaen blogin kirjoittaminen ja internetmarkkinointi kulkevat lähellä toisiaan. Samalla kun bloggaan olen myyntimies, markkinoija, joka yrittää saada lukijat tekemään ostopäätöstä. Suurin osa tuloistani perustuukin siihen, että satunnaiset bloggaajat ostavat tavaroita blogeistani (TradeDoubler ja TradeTracker mainosten kautta).

Jatkuuko rahan ansaitseminen bloggaamalla?

Välillä tämä blogi on ollut kriisissä. En ole kertakaikkiaan jaksanut kirjoittaa ja bloggaaminen on tuntunut kivireen vetämiseltä. Alussa se oli kiva harrastus, mutta välillä se on ollut puuduttavaa. Nyt pitäisi keksiä jotain piristettä bloggaamiseen ja markkinointiin. Sillä tavalla jaksan taas vuoden eteenpäin.

Eihän tätä nyt pitäisi lopettaa. Perusasiat alkavat olla hallinnassa ja tulovirtakin on tasaista. Mutta elämässä on muutakin kuin bloggaaminen. Vielä en ole tätä kokopäivätyöksi muuttamassa. Ei rahatkaan riittäisi. Kokeilublogi siis jatkuu. Kolmas vuosi alkaa.

Miten aloitan rahan ansaitsemisen bloggaamalla?

Jos haluat tienata rahaa blogia kirjoittamalla, kannattaa tutustua yhteen ensimmäisistä kirjoituksistani. Siinä kerrotaan, miten liitytään TradeTrackeriin, joka on yritys, jonka kautta voi saada satojen firmojen mainoksia blogiisi.

Jos sinulla on blogger -blogi, mainosten liittäminen on todella helppoa.

Lue lisää, miten pääsen alkuun rahan ansaitsemisessa.

12 kommenttia:

Essylly kirjoitti...

Vau! Mutta missä vaiheessa sait mainoksia blogiisi? Silloin kuin katselukerrat olivat tapeaksi korkeat vai lukijoiden määrä?? Itselläni on n. 800 katselukertaa ja 4 lukijaa. Voisinkohan minä saada mainoksai blogiini (vanhempieni kautta tietenkin sillä olen alaikäinen)?

Juhani kirjoitti...

Terve Essylly! Kiitos viestistäsi. Minulla oli ollut blogi jo kauan ennen kuin tajusin, että siihen voi laittaa mainoksia. Kirjauduin Google AdSenseen, ja sivustoni hyväksyttiin. Aivan upouutta sivua Google ei hyväksy.

Googlen indeksointirobotit käyvät nettisivuilla ja blogeissa yrittäen selvittää, mitä teemaa sivut käsittelevät. AdSense pyrkii muokkaamaan mainoksia sivuston ja sivulle tulevan vierailijan kiinnostuksen mukaisesti. Google valitsee mainokset blogiisi.

TradeDoubler ja TradeTracker toimivat hieman eri tavalla. Pääset itse valitsemaan blogiisi liittyvää mainosmateriaalia. Lue lisää TradeTrackeriin liittymisestä edellä olevasta linkistä. Ja käy liittymässä.

Mainosten saamiseen ei vaikuta niinkään katselukerrat tai lukijämäärät kuin se, että sivusto on kunnossa. Omassa blogissasi ei näytä olevan mitään ongelmaa. Tärkeää on saada paljon hyvää tekstiä, joka kiinnostaa lukijoita.

Jos haluat tienata, kannattaa pohtia perustaisitko blogin jostain kiinnostuksen kohteesta (jokin matkailumaa, harrastus tai muu mielenkiinnon kohde), joka kerää juuri siitä asiasta kiinnostuneita ihmisiä sivullesi. Mainokset voisivat liittyä blogin teemaan.

Tämäkin blogi on tällainen "niche-blogi" eli yhden teeman blogi. Niillä löytää juuri tietystä aiheesta kiinnostuneet ihmiset ja ne sijoittuvat Googlen hakutuloksissa paremmin.

Kysypäs, jospa vanhempasikin lähtisivät bloggaamaan.

Essylly kirjoitti...

Kiitos! Itse kirjauduin trade trackeriin. Opin käyttämään palvelua itse, aika yksinkertaista. Milloin itse sait ensimmäisen kerran rahaa tradesta, kuinka paljon ja kuinka monta katselukertaa/klikkausta siihen tarvittiin? Kummasta ohjelmasta olet saanut enemmän rahaa googlelta vai trade trackerilta? Kerron blogissani omasta elämästä ja itselläni on nyt 5 lukijaa ja n. 950 katselukertaa. Saan viikossa vähän yli 100 katselukertaa lisää....

Juhani kirjoitti...

Kävin katsomassa blogiasi ja siellä mainokset näkyivät. Hyvä, että mainokset liittyvät blogisi teemaan.

En muista montako viikkoa meni ennen kuin sain ensimmäisen kauppani TradeTrackerin avulla. Enkä edes sitä, mikä tuote se oli.

Hyvä vertailukohta ihmisten ostohalukkuuteen on se, kuinka paljon itse olet ostanut netistä klikkaamalla näitä sivuilla olevia mainoksia. Realistinen kuva on hyvä säilyttää; rahan ansaitseminen on vaikeaa!

Minä saan noin puolet tuloistani AdSense -mainoksilla ja toinen puolikas tulee TradeTracker ja TradeDoubler -mainoksilla. AdSense tuottaa tasaisesti. TT ja TD tarjoaa enemmän vaihtelua. Kerran yksi myyntitapahtuma toi yli sata euroa!

Olet valinnut vaikean teeman rikastumisen kannalta. Suurin osa bloggaajista kertoo omasta elämästään. Sinun tulee rakentaa hyvä blogi, jotta pääset suosituimpien ja luetuimpien joukkoon. Kävijät blogissa tarkoittaa myös potentiaalista rahaa.

Googlen hakukone arvostaa tekstiä. Kirjoita tarpeeksi tekstiä jokaiseen postaukseen ja käytä niitä sanoja, millä toivot pääseväsi korkealle Googlen hakutuloksissa. Eli mieti, millä sanoilla haluat, että blogisi löydetään. Näiden sanojen pitää liittyä blogisi teemaan. Jos sivulla on pääasiassa kuvia, hakukoneet eivät tiedä, mitä blogi käsittelee. Eli kirjoita aktiivisesti ja katso, mitä tapahtuu. Google rakastaa tekstiä! Suurin osa liikenteestä tapahtuu nykyään Googlen hakukoneen kautta. Ole siis kiltti hakukoneelle ja ruoki sitä!

Essylly kirjoitti...

kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monta katselukertaa sinulla on nyt?

Juhani kirjoitti...

Moi Anonyymi, tässä blogissa katsojakertoja on kahdessa vuodessa kertynyt 31 101. Suosituin sivustoni on koonnut kahdessa vuodessa 172541 katsojakertaa. En halua kuitenkaan kertoa, mitä nuo muut sivustot ovat! Sen voin paljastaa, että tämän blogin tuotot ovat pienet!

sarita kirjoitti...

Voiko noita mainoksia laittaa useampaan blogiin vai pitääkö niistä erikseen ilmoittaa trade trackeriin?

Juhani kirjoitti...

Kiitos Sarita kysymyksestäsi. Sinun pitää ilmoittaa sivusto/blogi TradeTrackeriin.

Se onnistuu helposti, kun olet kirjautunut TradeTrackeriin ja klikkaat valikossa oikeanpuolimmaisena olevaa sanaa "Tili". Tämän jälkeen kilikkat "Omat sivustot". Klikkaa "Lisää uusi sivusto". Tämän jälkeen kirjoitat sivustosi tiedot. Huomio vihje: "On tärkeää lisätä hyvä kuvaus sivustostasi tähän, jotta mainostajat saavat mahdollisimman tarkan kuvan sivustostasi."

Jos sinulla on useampia sivustoja, muista olla tarkkana, että laitat mainokset oikeille sivuille.

Anonyymi kirjoitti...

Uunituoretta käsityöblogiani ei hyväksytty Googlen AdSense -ohjelmaan, mitä vähän ihmettelin, ennen kuin löysin tämän sivuston. Ilmeisesti hylkäyksen syynä siis liian pienet kävijämäärät? Koskeekohan tämä myös TradeDoubleria ja TradeTrackeria?

Anonyymi kirjoitti...

Miten nämä firmat maksavat komissiot? Pidättävätkö verot vai tuleeko se ulkomaiselta tililtä bruttona ja omassa kädessä verottajalle ilmoittaminen?

Helga kirjoitti...

missä muodossa rahat ansaitsee ja täytyykö olla täysikänen käyttääkseen noita palveluja?