sunnuntai 29. elokuuta 2010

Näin paljon blogilla tienaa Suomessa keskimäärin: 300 euroa kuukaudessa.

(29.8.2010)
Nyt se selvisi! Nimittäin Blogeilla ansaittavat keskitulot Suomessa!

Yhä useampi suomalainen haluaa ansaita - ja ansaitsee! - rahaa blogia kirjoittamalla. Erään tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi ansaitsevansa blogillaan. Keskimääräinen bloginkirjoittajan ansio oli noin 300 euroa kuukaudessa.

Minulla on tuonne vielä pitkä matka. Mutta tämä onkin vasta kokeilublogi siitä, voiko blogilla rikastua. Ja miten voi rikastua niin että samalla tarjoaa lukijoilleen jotain arvokasta tietoja. Parasta olisi win-win -tilanne tienaavan blogistin ja lukijan välillä.

Viime päivinä blogini monetisoimisstrategia on epäonnistunut. Tulot lähentelevät nollaa per päivä. Pitäisikö alkaa lukea amerikkalaisia ohjeita: miten rikastua blogilla? Miten käytän adsense -mainoksia?

Onneksi minulla on leipätyö, josta saan perheelle elannon.

Lisäys 15.6.2011
Olipa kiva lukea tämä kirjoitus, joka kuului blogini alkuaikoihin. Kirjoitin sen elokuussa 2010. Nyt huomaan, että olen päässyt tuohon keskimääräisen bloginkirjoittajan ansioon.

Olen ansainnut kolmea menetelmää käyttäen. Minulla on blogeissa Google AdSense -mainoksia.  Google AdSenseen liittyminen onnistuu Googlen sivuilta. Sivulla tulee olla sivusto tai blogi, jonka sisältö täyttää Googlen sopimusehdot. Sivuston tulee noudattaa hyviä tapoja.

Lisäksi saan tuloja kahdesta kumppanuusmarkkinointikanavasta. Olen rekisteröitynyt TradeDoubler ja TradeTracker -verkostoihin. Molemmissa on lukuisa joukko mainostajia (firmoja), joiden mainoksia laitan kotisivulleni. Tämä tapahtuu siten, että saan TradeDoublerista ja TradeTrackerista HTML-koodin, jonka liitän blogiini. Kun joku klikkaa hiirellä mainosta, hän siirtyy kyseisen firman kotisivulle. Jos asiakas ostaa jotain, minä saan ostosta provision. Tämä on tuottanut enemmän rahaa kuin Google AdSense.

Liittyminen TradeDoubler ja TradeTracker -ohjelmiin on ilmaista. Itse asiassa TradeTracker antaa nyt 10 euron liittymisbonuksen kaikille. 10 euroa ilmaista rahaa, tämä on hienoa!
Lue lisää täältä:
Sinä tarvitset blogin tai kotisivun, johon liität mainoksia. Tekninen sinua koskeva termi on "julkaisija", sillä julkaiset eri firmojen mainoksia kotisivullasi tai blogissasi.

Tutustu, rekisteröidy ilmaiseksi ja ryhdy ansaitsemaan rahaa blogillasi.


Ja tästä pääset TradeDoubler -palveluun

5 kommenttia:

Tienaa rahaa AdSense-mainoksilla kirjoitti...

300 euron tuloihin päätyvä otos ei varmasti ole erityisen edustava, lisäksi tulojen keskihajonta on varmasti erittäin suuri.

Toiset tienaavat hyvin, toiset tuskin mitään.

Mr. Rich Soon kirjoitti...

Kiitos kommentista. Aivan varmasti on niin, että jotkut velho-blogistit tienaavat kovia summia. Sitten me tavalliset tallaajat tiputamme tätä keskimääräistä tulotasoa kovasti alaspäin.

Minun matikkani mukaan, jos yksi tienaa 10 000 ja sata tienaa 100 euroa niin keskiansio on 198 euroa.

Toivottavasti sinä olet päässyt hyviin tienesteihin?!

KIvat sivut muuten sinulla, olen käynyt niitä lukemassa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

tässä on erinomainen aloittajan opas nopeaan tienaukseen. Onnestuu keneltä vai, eikä tarvi laittaa penniäkään kiinni:

http://gorillacloud.blogspot.com/2010/10/aloittajan-opas-verkossa-ansaitsemiseen.html

Ja se on siis perinpohjainen.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus;
Minun matikkani mukaan, jos yksi tienaa 10 000 ja sata tienaa 100 euroa niin keskiansio on 198 euroa.


Jos matikka on tolla tasolla, en tosiaan ihmettele ettet tienaa enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Ja lainaan oletetun laskutaidotonta anonyymiä(huonoa trollia?):


Jos matikka on tolla tasolla, en tosiaan ihmettele ettet tienaa enempää.


Matikassa ei mitään vikaa, juuri noin. Aritmeettinen keskiarvo on eri kuin moodi tai mediaani. Tosin gini100-kerroin onkin tuossa populaatiossa lähempänä arvoa 100 kuin arvoa 0...