maanantai 4. heinäkuuta 2011

Näillä tienaan rahaa internetissä

Rahan ansaitsemista jo yksi vuosi. Tämä vuoden raja täyttyy tässä kuussa. On ollut ihan mielenkiintoista tutkia, mitä mahdollisuuksia internet antaa rikastumiseen. En voi itse sanoa rikastuneeni netin avulla, mutta hieman taskurahaa olen saanut ansaittua.

Rahan tienaamisen menetelmät ovat olleet hyvin yksinkertaisia. Olen laittanut mainoksia blogiin. Olen liittynyt kahteen kumppanuusmarkkinointi ohjelmaan. Kumppanuusmarkkinointi tarkoittaa sitä, että laitat omalle kotisivulle tai blogiin eri firmojen mainoksia, jolloin olet näiden firmojen kumppani. Tavallisein rahan ansaitsemismenetelmä on provisiopohjainen. Kun joku klikkaa mainosta sivullasi, ja tekee ostopäätöksen, saat provisiota myynnistä. Tavallisesti tämä on noin 10 prosenttia myynnistä. Onhan sekin rahaa, mutta mielestäni näiden kumppanuusmarkkinointiohjelmien provisiosummat ovat todella surkean pieniä.

TradeTracker
Ensimmäinen "rahanteko-ohjelma", johon liityin oli TradeTracker. Tämä on täysin suomenkielinen väline rahan ansaitsemiseen. TradeTrackerissa on useita mainostajia, joiden mainoksia on helppo laittaa sivulle. Käytännössä tämä tarkoittaa HTML-koodin kopioimista ja liittämistä TradeTrackerin kotisivulta omaan blogiisi.

TradeTracker tarjoaa nyt ilmaista rahaa kaikille, jotka liittyvät ohjelmaan. Uusille liittyjille luvataan 10 euron bonus. Se on hyvä alku rikastumiselle. Saat rahaa, kun joku ostaa tuotteen sinun mainoksesi kautta. Tutustu TradeTrackeriin ja rahan ansaitsemiseen sen avulla tästä:


TradeDoubler
TradeDoublerin idea on sama kuin TradeTrackerissa. Laitat mainoksia sivullesi (olet siis firmojen kumppani, siitä sana kumppanuusmarkkinointi) ja toivot, että joku tekee ostoksen mainoksen kautta.  Tämä tuo sinulle lisätuloja.  Myös TradeDoublerin avulla rahan ansaitseminen onnistuu suomeksi.

Voit liittyä ja kokeilla TradeDoubleria täällä. Toivottavasti pääset rikastumisen alkuun!


Google AdSense
Rahan ansaitseminen AdSensellä on helpompaa kuin TradeTrackerilla tai TradeDoublerilla. Liityt Googlen sivulla AdSenseen, saat hyväksymisestä kertovan sähköpostin ja ryhdyt tienaamana rahaa. AdSensen avulla voit tehdä mainosyksiköitä, jotka liität blogiisi. Blogger -blogissa tämä onnistuu erittäin helposti.  Google itse valitsee AdSensessä näkyvät mainokset käyttäen hyväksi blogiisi tulevien henkilöiden netissä (Googlella) olevia tietoja.

AdSense tuo tuloja klikkausten perusteella. Kun joku näpsäyttää hiirellä mainostasi, saat siitä rahaa. Tavanomaiset summat ovat muutama kymmenen senttiä klikkaukselta. Muista, ettet itse klikkaa omia AdSense -mainoksia. Älä käske muitakaan klikkaamaan mainoksia. Jäät hyvin pian kiinni ja menetät käyttöoikeutesi.  Lue muutenkin tarkkaan AdSense -ohjeet.  Internet tarjoaa paljon hyvää materiaalia AdSense -mainosten optimointiin. Yksi ohje on se, että AdSensen mainosyksiköissä sallit sekä teksti- ja kuvamainokset.  Tämän avulla AdSense laittaa sivulle korkeimman yksikköhinnan (per klikkaus) mainoksia.

Muita ansaitsemismenetelmiä internetissä
Netissä on muitakin mahdollisuuksia rikastua. Tässä on kolme menetelmää, mitä minä olen kohta yhden vuoden käyttänyt. Tässä blogissa olen kertonut, miten rahan ansaitseminen on minulla onnistunut. Vuodenvaihteessa tienasin netissä keskimäärin 200 euroa kuukaudessa. Nyt tulot ovat olleet 400-500 euroa kuukaudessa. Tämä raha on tullut kolmesta edellä mainitusta lähteestä.

Tärkeää on suunnata mainokset oikealle kohderyhmälle. TradeTracker ja TradeDoubler -tarjoaa sinulle ison listan firmoista, joista löydät blogiisi sopivat mainokset. Jos sinun blogisi käsittelee lemmikkieläimiä, kannattaa laitaa lemmikkieläinten ruokaa käsittelevät mainokset. AdSense löytää sopivat mainokset automaattisesti.

Muista myös markkinoida blogiasi. Mitä enemmän blogisi kerää kävijöitä, sitä paremmin voit tienata. Pelkkä suuri kävijämäärä ei kuitenkaan tarkoita suuria tuloja.  Jos olet löytänyt blogiisi jonkun erityisen aiheen, josta muut eivät kovin paljoa bloggaa, mutta silti kiinnostaa ihmisiä, voit saada pienelläkin (muutama sata päivässä) kävijämäärällä ihan kivoja tuloja.

Lisäksi internet on täynnä varsinkin englanninkielisiä sivustoja, jotka antavat vinkkejä, miten ansaita rahaa netissä. Onneksi myös jotkut suomalaiset sivut, antavat vinkkejä rahan tienaamiseen.  Googleta vaikka englanninkielisillä sanoilla "money blogging" ja katso, mitä löytyy.

Internet-tuloista pitää maksaa myös verot. Minä ilmoitin tulot verottajalle veroilmoituksen yhteydessä (tulot miinus menot) ja mahdollisesta voitosta menee vero palkkaveroprosentin mukaisesti. Menoja ovat mm. palvelimen maksu (hostaus), domainien vuosimaksu (eli mm. ne *.com ja *.fi -loppuiset osoitteet).

Netti tarjoaa hyvän mahdollisuuden taskurahojen tienaamiseen. Jos rahan ansaitseminen onnistuu, voit saada siitä työn itsellesi. Elät elämääsi blogia tai blogeja sekä kotisivuja kirjoitellen ja niiden kautta erilaisia tuotteita markkinoiden.  Harva kai tällä tienaa niin paljon, että tästä toimeentulon saisi. Mutta kiva harrastus tämä on, koska tämän avulla voi ansaita rahaa.

P.S. Tässä ohje, miten mainoksia voi laittaa blogiin ja miten voi aloittaa tai edistää rahan tienaamista! Lue TradeTracker ohje.

Ei kommentteja: