keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kesäkuussa 2011 ansaitsin blogilla 443 euroa

Rahaa blogia kirjoittamalla? Kokeiluni on jatkunut kohta vuoden. Olen oppinut paljon. Jossain määrin tutuksi ovat tulleet muun muassa seuraavat termit:  bloggaaminen, linkkien rakentaminen, hakukoneoptimointi, wordpress, blogger, kirjoittaminen, muotiblogit, rahablogit, laihdutusblogit, käsityöblogit, adsense, google, tradedoubler, tradetracker, niche, trackback, do-follow, plugin ja seo.

Vaikka tulot bloggaamisesta ovat pikku hiljaa lisääntyneet ennen kaikkea olen omaksunut tiedot bloggaamisen perusteista. Jos intoa bloggaamiseen jatkuu, tästä on hyvä aloittaa. Toisaalta voisi sanoa: olisi kai tyhmää lopettaa nyt.

Parin viikon päästä tulee ensimmäinen bloggausvuosi täyteen. Ryhdyin kirjoittamaan blogia rikastumisesta ja rahan ansaitsemisesta, sillä jostain olin lukenut, että se olisi mahdollista. Tajusin kyllä, että tavallinen bloggaaja tienaa Suomessa vain pari sataa euroa. Halusin kokeilla pääsenkö siihen.

Kesäkuun tulot
Toukoukuussa ja kesäkuussa 2011 tuloni olivat yli 400 euroa. Kokosin rahaa muutamalla blogilla, joista kaksi käsittelee bloggaamista (tämä rahaamainoksilla.blogspot.com - blogi ja finnblogger.com - blogi). Lisäksi minulla on yksi matkailuaiheinen blogi, joka tuottaa suurimman osan vähäisistä tuloistani.

Rahan kolme lähdettä
Kesäkuun bloggaamisen tulos oli 443 euroa. Tämä raha tuli kolmesta lähteestä: Google AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler. Suurin osa tuli matkailublogista AdSense -tuloina.

Google AdSense on helppo tapa ansaita rahaa. Sinun pitää kirjautua AdSensen tilille, josta saat käyttöoikeuden. AdSensen sivulla valitset sivustoosi sopivan mainoskoodikoon ja värin. Tämän jälkeen kopiot HTML-koodin ja liität sen kotisivullesi tai blogiin. Google löytää parhaimmat mainokset. Kun sivustollasi, joka napsauttaa AdSense -mainosta, saat tästä napsautuksesta hieman rahaa.

TradeTracker ja TradeDoubler ovat kumppanuusmarkkinointiohjelmia. Kun sijoitat kotisivullesi tai blogiisi näissä ohjelmissa olevia mainoksia, ryhdyt firman kumppaniksi. Saat itse valita sopivat mainokset sivullesi (toisin kuin AdSensessa). Saat rahaa kun joku painaa sivullasi/blogissasi olevaa mainosta ja tekee ostopäätöksen. Tavallinen provisio on noin 10 prosenttia, mikä mielestäni on todella vähän.

Tutustu TradeTracker ja TradeDoubler -ohjelmiin täällä. Jos sinulla on blogi tai kotisivu (ei omasivu.wordpress.com -mallista, sillä wordpress.com -iin ei voi sijoittaa mainoksia).





Lopuksi
Toivottavasti pääset bloggamalla parempiin tuloihin kuin minä. Haluan bloggaajana olla avuksi toisille bloggaajille. Toivottavasti sait täältä joko tietoa tai innostusta - tai ehkä molempia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko laittaa linkin tähän matkailu blogiisi?

Rahaa mainoksilla kirjoitti...

Moro Anonyymi,

kiitos kommentistasi ja pyynnöstäsi. Päätin vielä pitää matkailublogin osoitteen salaisuutena. Kerron sen sitten, kun saan sen kunnolla toimimaan! Toivottavasti pian.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Olisi todella mielenkiintoista nähdä kyseinen blogi, olet kuitenkin saavuttanut ja kiitettävät tienestit. Eli kai se nyt jo toimii ihan kiitettävällä tasolla.
Ja matkailu kiinnostaisi muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko kävijöitä pitää olla päästäkseen tuollaisiin tuloihin blogissa?

Eikä taida riittää pelkästään se että siellä käytäisiin, vaan mainoksia pitää klikata, jopa tehdä ostoksia sitä kautta.. Miten tulot jakautuu? Eli kuinka iso osa tuloista tulee 1. pelkistä blogissa kävijöistä, 2. mainoksien klikkaajista ja 3. mainosten kautta ostavista?

Rahaa mainoksilla kirjoitti...

Terve Anonyymi,

Tuo matkailublogi tuottaa AdSense tuloina yli 300 euroa. Yksi TradeTracerin mainos siellä tuottaa nyt 30-40 euroa ja yksi TradeDoublerin mainos 50-100 euroa. Nämä ovat siis kuukausituloja.

Kokonaistulot ovat olleen kahden kuukauden ajan yli neljäsataa.

Tämä blogi ja FinnBlogger blogini ei vielä tuota juuri mitään. Joskus saattaa tulla euro päivässä!

Kävijöitä tuolla matkailublogissni on 300-600 päivässä. Google AdSense näyttää, että sivun napsautussuhde on ollut heinäkuussa 5,84 prosenttia ja sivun eCPM on ollut 26,33 prosenttia.

Pitää vielä perehtyä tarkemmin, mitä nämä prosentit tarkoittavat! Ja siihen, miten hyviä nämä prosentit ovat.

Viimeiseen kysymykseesi vielä vastaus edellisen pohjalta. Suurin osa tuloista tulee Google AdSensen kautta, kun ihminen löytyy itselleen tärkeän (ja Googlen kohdistaman) mainoksen. Pienempi osa tulee kumppanuusmarkkinoinnin kautta eli silloin kun joku ostaa sivustoni kautta jonkun tuotteen.