maanantai 9. toukokuuta 2011

Näin saat rahaa internetissä blogin tai kotisivun avulla

Tässä kuussa tulee 10 kuukautta tämän rahablogin aloittamisesta. Alku oli pientä ja vaatimatonta. Ei asia ole kovin suureksi kasvanut vieläkään, mutta ainakin korvien välissä on ollut kasvua. Pikkuhiljaa olen päässyt perille tästä uudesta harrastuksestani eli bloggaamisesta ja siitä, miten sitä voisi käyttää rahan ansaitsemiseen.

3 lähdettä rahan hankkimiseen
Olen tällä sivustolla antanut raportteja siitä, miten internetissä voisi ansaita rahaa. Kerran kuukaudessa olen kertonut, miten paljon olen ansainnut Googlen AdSense -mainoksilla sekä TradeDoubler- ja TradeTracker -kumppanuusmarkkinointikanavilla.

Tulot eivät ole olleet kovin suuria. Mutta onhan se aikamoinen kasvu jos pääsen kahden euron kuukausitulosta kahteen sataan euroon kymmenessä kuukaudessa. Jos sama kasvuvauhti jatkuu, tienaan 10 kuukauden päästä 20 000 euroa kuukaudessa! Matematiikka ei taida muuttua todellisuudeksi. Mutta joka tapauksessa on selvää, että tulot tulevat tulevaisuudessa vain kasvamaan. Kuinka suureksi, se on toinen kysymys. Olisihan se hienoa, jos voisi jossain vaiheessa muuttaaa tällaisen harrastuksen yritystoiminnaksi, josta saisin palkkani.

Voisin sitten kirjoitella blogeja vaikka Bermudalla tai golf-kentän baarissa Dubaissa. Olisihan se elämää!

Googlen AdSense -tulot kasvussa
Vielä olen siinä vaiheessa, että tienaan blogeillani vain kahdesta lähteestä rahaa. Toisen muodostaa edellä mainitut TradeDoubler ja TradeTracker. Olisi hyvä, jos näistä muodostuisi tulevaisuudessa päätulonlähde.

Toinen lähde on AdSense. AdSensestä saadut tulot ovat näiden 10 kuukauden aikana kasvaneet tasaisesti. Tällä hetkellä saan blogeistani noin 4-5 euroa AdSense tuloja päivässä. Kasvun varaa on siis vielä paljon.

Onko rikastuminen helppoa?
Kyllä rikastuminen on helppoa, jos olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hallitsen oikeat asiat. Suomessakin on niitä, jotka saavat blogeja kirjoittamalla ja netissä tavaroita mainostamalla elantonsa. Joskus tarvitaan onnea, että pääsee asemaan, jossa ansaitsee.

Usein se vaatii kovaa työtä. Jos haluaa rikastua blogia kirjoittamalla ja blogissa mainostamalla, tarvitaan käsittääkseni (käytän tällaista sanaa, koska olet huomannut, että minä en ole vielä rikastunut!) ainakin seuraavia asioita:
  • Kirjoitat blogia aiheesta joka kiinnostaa ihmisiä
  • Kirjoitat aiheesta, jolla ei ole kovin suurta kilpailua
  • Kirjoitat säännöllisesti
  • Luot itsellesi brändin
  • Tutustut hakukoneoptimoinnnin salaisuuksiin
  • Annat lukijoillesi jonkinlaisen kokemuksen tai tietoa, josta hän ilahtuu

Varmasti muitakin asioita on, mutta nämä tulivat nyt aamuhetkenä ensimmäisenä mieleen!

Miten pääsen alkuun?
Tässä muutamia ehdotuksia, miten pääset tienaamaan blogillasi tai kotisivullasi. Ensin siis tarvitset paikan, kodin, jonka kautta haluat rikastua.

1. Blogger. Yhden ilmaisen mahdollisuuden tarjoaa tämä blogger, johon tämäkin blogi on tehty. Blogin aloittaminen on helppoa.

2. Wordpress.com. Toinen mahdollisuus on kirjautua wordpress.com -palveluun. Ongelmana on se, että sinne ei voi sijoittaa mainoksia, joten rikastuminen siellä on vaikeaa.

3. Kotisivukone. Kolmas mahdollisuus on se, että kirjaudut suomalaiseen kotisivukone -palveluun ja tilaat sivun sieltä.

4. Oma webhotelli ja verkkotunnus. Voit hankkia itsellesi oman webhotellin ja verkkotunnuksen (esim. www.omaverkkotunnus.fi tai www.rutostifyrkkaa.com). Etsi googlessa tai bing -hakukoneella hakusanalla "edullinen webhotelli". Halvan ja hyvän webhotellin voit löytää myös ulkomailta. Esimerkiksi bluehost.com -palvelu tarjoaa erinomaiset palvelut edulliseen hintaan. Palvelu tarjoaa rajattoman tilan kotisivulle ja voit perustaa sinne useita blogeja. Palvelu on helppokäyttöinen. Tutustu tästä: Edullinen webhotelli Bluehost

Kun kotisivusi ja blogisi on valmis sinun tulee tuottaa sinne sisältöä. Tämän jälkeen sinun kannattaa kirjautua Googlen AdSense -palveluun. Sieltä saat lisäohjeita AdSensen mainosten sijoittamisesta blogiisi.

Kirjaudu myös TradeDoubleriin ja TradeTrackeriin. TradeTracker tarjoaa nyt 10 euron lisäbonusta kaikille, jotka liittyvät nyt. Saat näistä firmoista erilaisia mainoskoodeja, joita sijoitat sivustollesi/blogiisi. Kun joku klikkaa koodia ja ostaa tuotteen, saat siitä provisiota esimerkiksi 10 prosenttia tuotteen hinnasta.

Kirjaudu, jos sinulla on jo blogi tai kotisivu:
TradeTracker


TradeDoubler


Toivottavasti pääset alkuun rahan ansaitsemisessa!
Toivottavasti näistä vihjeistä on sinulle hyötyä ja pääset toteuttamaan unelmiasi.

Iloa rahan ansaitsemiseen!

1 kommentti:

Blogger kirjoitti...

Bluehost is the best hosting company for any hosting services you might require.