sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Näin blogini kävijämääräni 20 kertaistui

Suurin osa meistä haluaa, että blogissamme käy paljon kävijöitä. Ennen vanhaan nettisivuilla oli kävijämäärälaskurit, jotka kertoivat miten monta kertaa nettisivu on katsottu.

Suuri kävijämäärä ei välttämättä tuo tulosta
Kävijämäärät ovat tärkeitä, mutta vieläkin tärkempää blogeille, joiden halutaan tuottavan rahaa, on se, että ihmiset tekevät ostopäätöksen blogin kautta. Miljoona sellaista blogivierailua, jotka eivät johda myyntiin, on kaupankäynnin kannalta huonompi kuin kaksi kävijää, joista toinen ostaa tuotteen sivultasi.

Tulipas jostain paljon kävijöitä!
Minulle sattui viikonloppuna yksi tämän blogikokeilun mielenkiintoisimmista asioista. Yhden blogini kävijämäärä yli kaksikymmentäkertaistui. Se nousi normaalista noin 200 yli 6500 päiväkävijään!

Tämä tarkoitti myös AdSense -tuloissa nousua. Päivässä pääsin puolen kuukauden AdSense -tuloihin.

Mistä kävijät tulivat? Suurin joukko tuli hakukoneiden kautta. Onnistuin kirjoittamaan ajankohtaisesta asiasta, josta ihmiset etsivät lisätietoja. Toiseksi suurin joukko tuli facebook -kommenttien ja ryhmien kautta. Kolmanneksi eniten tuli erilaisista keskusteluryhmistä ja blogeista, joissa viitattiin tekstiini.

Blogipostaus voi levitä kuin viirus
Kävijät tulivat lukemaan kahta uutista, jotka koskivat kansainvälisesti ajankohtaista asiaa. Sen kautta myös useat keskustelupalstat ja blogit viittasivat sivustolleni (ja jakoivat linkkejä - sehän on tulevaisuuden kannalta erinomaista).

Tilanne tuli minulle yllättäen. Se avasi  näkökulman siihen, että hyvä ja ajankohtainen aineisto voi saada siivet. Nämä siivet ja suuret kävijämäärät blogissa tuottavat myös rahaa.

Tässä on haastetta kaikille, jotka haluavat saada blogiin kävijöitä ja ansaita blogin avulla rahaa: kirjoita hyviä ja mielenkiintoisisa blogikirjoituksia, jotka herättävät mielenkiintoa!

You can do it!
Minulle tämä kävijämääräpiikki oli positiivinen yllätys, joka osoitti, että on minun on mahdollista saada blogiini kävijöitä, jos vain pystyn kirjoittamaan mielenkiintoisia juttuja. Ja kyllähän minä pystyn. Tämä oli toinen asia, jonka vaatimattomana suomalaisena opin.

Katsotaan nyt kuinka kauan tämä piikki kävijämäärässä kestää ja jääkö siitä jotain pysyvää kävijämäärän nousua. Pessimistinä viimeistä valitettavasti epäilen. Mutta sainpahan niitä linkkejä, jotka nostavat näkyvyyttä hakukoneoptimoinnissa.

Blogi tuottaa rahaa!
Täytyy myöntää, että tämähän on ihan kiva harrastus. Vähän niin kuin nuoruuden tietokonepelit. Erona on, että tässä blogia kirjoittamalla voi myös ansaita rahaa!
Opin edellä mainitusta menestyksestäni, että blogin kävijämäärä moninkertaistuu, jos pystyy kirjoittamaan asioista, jotka kiinnostavat ihmisiä ja joista he etsivät hakukoneen avulla lisätietoja.

Sinäkin varmaan luet tätä kirjoitusta siksi, että haluat joko blogiisi lisää kävijöitä tai haluat ansaita rahaa blogillasi. Toivotan blogillesi menestystä ja sinulle elämän suurten ja pienten unelmien täyttymistä.

Ei kommentteja: