lauantai 31. joulukuuta 2011

Ansaitse rahaa internetissä vuonna 2012 – sijoittamatta senttiäkään!


Internet voi tuottaa rahaa. Kirjoita blogia tai perusta kotisivu. Myy tuotteita sivuston tai blogin kautta. Yksinkertaista!?

Mitä tuotteita voin myydä?
Sinulla ei tarvitse olla omia tuotteita perustaaksesi verkkokaupan. Voit myydä toisten tuotteita! Sinun tarvitsee vain laittaa mainos sivustoosi; kun joku ostaa sivustosi kautta tuoteen, saat rahaa. Tämän kirjoituksen lopussa kerron, mistä saat näitä mainoksia. Ehkä haluat tietää sen jo nyt!

Kannattaako blogiin laittaa mainoksia?
Mainosten laittaminen blogiin ei ole aivan ongelmaton asia. Blogin lukijat eivät ehkä pidä siitä. Myös blogin kirjoittajalle voi olla iso askel laittaa mainos tai useampia näkyville. Ensin sinun tulee päättää, haluatko ansaita tällä tavalla rahaa.

Voit aloittaa ilmaiseksi
Jos sinulla on esimerkiksi blogger-blogi, voit aloittaa rahan ansaitsemisen helposti. Lisäät vain mainoskoodeja html-muodossa blogiisi, ja asia on sillä selvä.

Jos sinulla ei ole blogia, loggeriin voi perustaa blogin todella helposti muutamassa minuutissa. Ja ilmaiseksi!

Jatkat vain blogisi kirjoittamista ja lisäät tekstiin tai reunohin mainoksia. Tärkeää on, että mainokset liittyvät blogisi ja kirjoituksesi aihepiiriin.

Blogin kirjoittamisessa on tärkeää, että sinulla on jotain sanottavaa. Kirjoita asiasta, josta tiedät enemmän kuin tavallinen kansalainen. Kun blogisi on suosittu, ansaitset rahaa suuremmalla todennäköisyydellä.

Mutta ei välttämättä! Suuressa tavaratalossa voi käydä kymmeniä tuhansia asiakkaita, joista suurin osa ei kuitenkaan osta mitään. Sen sijaan pienessä putiikissa voi käydä 100 asiakasta, jotka kaikki ostavat jotain. He tulevat sinne, saadakseen palvelua ja ostamaan tiettyä tuotetta. Joskus suppealle käyttäjäryhmälle (erityisesti sellaisille, joilla on rahaa ostaa tuotteita, joista kirjoitat ja joita mainostat) bloggaaminen on taloudellisesti kannattavampaa kuin yrittää tavoitella suurta yleisöä.

Sinusta tulee yrityksen kumppani!
Mainostat siis toisten ihmisten ja firmojen tuotteita. Sinusta voi tulla esimerkiksi Ellos-verkkokaupan kumppani, kun laitat Elloksen mainoksen sivulle. (Tämän mainoksen saat ilmaiseksi käyttöösi.) Kun joku napsauttaa Elloksen mainosta sivullasi, hän siirtyy Elloksen verkkokauppaan. Ellos tietää, että asiakas tuli sinun sivullasi olevan mainoksen kautta. Kun asiakas ostaa verkkokaupasta tavaraa, saat siitä itsellesi provision.

Askeleet rahan ansaitsemiseen
Voit aloittaa ansaitsemisen ilman suurta pääomasijoitusta. Jonkun tutkimuksen mukaan bloggaaja ansaitsee keskimäärin 200 euroa kuukaudessa. En uskalla luvata, että pääset tuollaisiin tulohin. Mutta taskurahaa on mahdollista ansaita. Ja jos hyvin käy voit olla yksi niistä harvoista suomalaisista, jotka saavat elantonsa blogia kirjoittamalla. Usein raha tulee blogissa olevista mainoksista.

Tässä vihjeitä rahan ansaitsemiseen:
  1. Hanki blogi (wordpress.com -loppuiseen ei saa mainoksia, joten suosittelen blogger.com -sivustoa) tai kotisivu.
  2. Jos haluat myös oman domain-nimen ja webhotellin suosittelen edullista Yhdysvaltalaista Bluehost-palvelua. Myös suomalainen -on palvelu, jota kannattaa kokeilla. Kotisivukoneella saat tehtyä nettisivut nopeasti ja helposti.
  3. Kirjoita säännöllisesti.
  4. Lisää blogiin/kotisivulle mainoksia. Suosittelen TradeTracker -palvelua. Siellä on jo satoja mainoskoodeja eri firmoilta, joita voit lisätä sivustoosi. Sinun tulee kirjautua TradeTrackeriin. Sen jälkeen kirjaudut niiden firmojen käyttäjäksi, joiden mainoksia haluat blogissasi näyttää. Saat sieltä mainoskoodit, jotka liität kotisivullesi.
  5. Kirjoita edelleen blogiasi ja toivo, että ihmiset tarvitsevat juuri niitä tuotteita, joita mainostat ja ostavat niitä blogisi kautta! Jokaisesta ostotapahtumasta saat provision.
  6. Analysoi. TradeTrackerissa pääset katsomaan, miten paljon mainoksia on napsauteltu ja miten paljon blogisi kautta on tullut myyntitapahtumia. Pohdi, myös mikä paikka blogissa on paras mainoksia varten. Ovatko kuva- vai tekstimainokset parempia? Miten saat enemmän myyntejä suoritetuksi? Muista, mikä on tarkoituksesi: Ansaitse rahaa verkkosivuiltasi!.
Vuosi 2012 on ilmeisesti taloudellisesti vaikea vuosi. Siksi on hyvä, jos haluat ansaita lisätuloja internetistä. Tutustu ja rekisteröidy TradeTracker -palveluun tässä (se on ilmaista ja saat heti 10 euron boonuksen!) ja laita alku rahan ansaitsemiselle:

Ei kommentteja: