lauantai 21. heinäkuuta 2012

7 vinkkiä bloggaajalle

Bloggaaminen on suosittua. Moni bloggaa selventääkseen omia ajatuksiaan. Toiset bloggaavat kertoakseen omasta elämästään. Jotkut bloggaavat mielenkiinnosta johonkin aiheeseen. Oman brändin luominen, maineen saavuttaminen, vaaleissa pärjääminen, uskottavuuden lisääminen, rahan ansaitseminen. Tässä joitain syitä bloggaamiseen.

Blogeista tekee erilaisia bloggaajan syy blogata, ikä, koulutus, elämänkokemus, tyyli, aihepiirin tuntemus ja persoona. Tämä tekee bloggaamisesta ja blogien lukemisesta mielenkiintoisen.

Bloggaajalla on joitakin yhteisiä piirteitä. Bloggaaja kirjoittaa (tai pitää videoblogia!). Tässä muutamia vinkkejä blogikirjoituksen laatimiseen:
  • Suoraan asiaan! Elämme kiireistä aikaa ja on hyvä sanoa sanottavansa lyhyesti.
  • Älä kerro itsestäsi asioita, jotka eivät kiinnosta lukijaa. Yritä olla silti persoonallinen. Miksi jonkun pitäisi lukea blogiasi? Mitä annat vastineeksi hänelle siitä, että hän piipahtaa blogissasi. Tietoa? Tunnetta?
  • Kirjoita blogiisi säännöllisesti. Jotkut bloggaavat joka päivä; jotkut kerran viikossa. Bloggaa säännöllisesti. Myös Googlen hakukone pitää siitä ja nostaa blogisi haussa korkeammalle.
  • Laadi blogikirjoitukselle otsikko, joka kiinnostaa niitä, joille haluat kirjoittaa. Otsikko on lupaus sisällöstä. Pysy aiheessa!
  • Laadi blogillesi niche eli markkinarako! Älä kirjoita kaikkea kaikesta kaikille! Torimyyjätkin erikoistuvat ja se on heidän menestyksensä salaisuus. Ei Applekaan tee kaikkea kaikille! He keskittyvät muutamaan tuotteeseen: iPhone, iMac, iPad jne. Siinä salaisuus!
  • Linkitä. Blogit ja internet ovat verkko (net). Jos lainaat toisten tekstiä, linkitä. Jos tästä tekstistä on sinulle jotain hyötyä, laita linkki tähän kirjoitukseen.
  • Ansaitse rahaa. Yhä useampi haluaa ansaita rahaa bloggaamalla. Se on helppoa, jos sinulla on blogi tai kotisivu. Esimerkiksi Blogger -blogiin mainosten liittäminen on helppoa (Google AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler). AdSense perustuu siihen, että joku klikkaa sivullasi olevaa mainosta, ja saat siitä rahaa. TradeTracker ja TradeDoubler perustuvat siihen, että saat heiltä mainoskoodin, jonka laitat sivullesi. Jos joku ostaa jonkun tuotteet blogisi kautta, saat provision. AdSensessä et pääse vaikuttamaan mainosten sisältöön; TradeTrackerissa ja TradeDoublerissa valitset satojen mainosten joukosta blogiisi parhaiten sopivat mainokset.
Lue lisää rahan tienaamisesta netissä.

Ei kommentteja: