sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Blogin lukijamäärän kasvu - hidasta mutta varmaa - katso tilasto

Jokainen bloggaaja toivoo, että hänellä on lukijoita. Ne, jotka haluavat tienata blogia kirjoittamalla toivovat, että nämä lukijat toisivat myös rahaa. Rahan ansaitsemiseen on monenlaisia keinoja. Mutta selvää on se, että ilman lukijoita ei tule rahaa.

Toisaalta suurikaan lukijamäärä ei vielä takaa sitä, että blogi alkaa tuottamaan. Tarvitaan kaksi asiaa. Ensinnäkin blogi, jossa on paljon kävijöitä. Toiseksi, kekseliäisyyttä löytää tapa tai tavat muuttaa kävijävirta rahavirraksi. Tässä voi olla apuna blogissa olevat mainokset, joissa myydään tuotteita, joita lukijat tarvitsevat (tai luulevat tarvitsevansa). Tämä lienee yleisin tapa. Voit myös "myydä itseäsi". Oman osaamisen markkinointi voi poikia hyviä työtilaisuuksia ja verkostoitumisen mahdollisuuksia. Yritä päästä guruksi omalla alallasi. Tämä tarkoittaa, että sinun pitää blogata nimelläsi.

Blogi kasvaa - hitaasti mutta varmasti 
Perustin tämän blogin selvittääkseni, voiko netissä ansaita rahaa. Olin lukenut joitakin amerikkalaisia blogeja, joiden kirjoittajat olivat päässeet huipputuloihin kertomalla toisille, miten rikastua blogia kirjoittamalla. Helpon kuuloista. Moni haluaisi tehdä vastaavaa, mutta siivet eivät kanna.

Miljoonatuloihin yltää muutamat. Silti suuri joukko bloggaajia elättää itsensä netissä. Varmaan myös joku suomalainen.

Omat siipeni eivät ole kantaneet menestykseen. Riippuu tietysti siitä, miten menestys määritellään. Keskimääräiset tuloni ovat olleet noin 400 euroa kuukaudessa. Liian vähän, jotta ryhtyisin tällä hetkellä vain bloggaajaksi. Olen saanut rahaa mainosten avulla. Tällä hetkellä suosikkini on TradeTracker, josta saan mainoksia, joita voin liittää blogeihini. Monikko siksi, että minulla on useampia blogeja. Kokeilen, mikä voisi menestyä.

Tutustu TradeTracker -palveluun tästä. Sieltä saat ilmaiseksi mainoksia blogiisi tai kotisivulle. Voit alkaa rahan ansaitsemisen:

 Blogin kävijämäärän kasvu 
Tässä on tämän "Rikastu netissä. Mainoksilla (paljon) rahaa?" -blogin kävijämäärästä kertova kaavio. Tarkat luvut olen jättänyt pois. Mutta keskimääräinen päiväkävijämäärä on ollut alle 100 kävijää.
Tässä ei ole mitään suurta aihetta juhlimiseen. Toisaalta asia ei ole mennyt aivan surkesti. Bloggaaminen on muuttunut minulle harrastukseksi, on kiva kirjoittaa välillä juttuja, pohtia rahan ansaitsemista ja markkinointia, lukea toisten ihmisten blogeja, kommentoida, toivoa että joku kommentoi blogia tai laittaa linkkejä blogiin. Internet on oma kiehtova ja salaperäinen maailmansa.

Kerro, miten sinulla menee 
Tästä jatketaan ja katsotaan, mihin tämä harrastus vie. Jos sinäkin haluat ansaita rahaa blogilla, kerro itsestäsi ja siitä, miten olet onnistunut lisäämään kävijämäärää, miten olet markkinoinnut blogiasi ja miten saanut lisätuloja netistä. Mainosta myös blogiasi kommenttikentässä.

Täältä saat ilmaiseksi mainoksia blogiisi: 

Ei kommentteja: