Tarvitsen taskurahaa - ja olisihan se hienoa, jos tällä voisi itsensä joskus elättää - siksi kirjoitan muutamaa blogia. Kirjoitan aiheista, joista tiedän jotain ja joiden uskon kiinnostavan lukijoita. Pelkkä kirjoittamnen ei tuo rahaa. Laitan blogeihin mainoksia (Google AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler), jotka tuovat minulle lisätuloja. Lisätulot eivät ole olleet kovin suuria tähän mennessä. Viime aikoina tuloni ovat olleet alle 300 euroa kuukaudessa.
Tämä raha on ollut toisaalta ilmaista rahaa. Olen liittynyt ilmaiseksi Googlen AdSenseen ja voin laittaa blogiini koodin, joka näyttää AdSense -mainoksia. Näiden kautta saan hieman tuloja. AdSense -mainonta perustuu käyttäjien napsautuksiin ja siitä saataviin tuloihin.
Toinen mainontakeino, miten hankin blogilla rahaa on niin sanottu kumppanuusmarkkinointi. Sijoitan blogiini mainoksia, joita hankin TradeTrackerilta ja TradeDoublerilta. Pyrin panemaan blogiin sellaisia mainoksia, joiden luulen kiinnostavan lukijoita. Jos kirjoitan blogia kitaransoitosta, laitan musiikkiin ja kitaransoittoon liittyviä mainoksia. Suurin osa kumppanuusmarkkinoinnin tuloista perustuu tehtyihin kauppoihin. Jos joku näpäyttäisi kitaransoitto -blogissani kitarakaupan mainosta ja ostaisi uuden kitaran, saisin provisiota kaupasta. Tämä provisio on ennalta määrätty. Jos se on 10% myynnistä, saisin 70 euron kitarakaupasta 7 euroa. Minun ei tarvitse siis tehdä muuta kuin laittaa mainos blogiin, ja toivoa, että joku ostaa tuotteen mainoksen kautta. Olen siis mainostajan kumppani ja yhdessä yritämme saada asiakkaita ostamaan tuotteita!
Lue lisätietoja TradeTrackerista ja TradeDoublerista. Alla olevat kaksi mainosta johdattavat sinut tienaamaan internetissä. Sieltä löydät lisätietoja miten ansaitset rahaa kirjoittamalla blogia tai kotisivua. Jotta voit liittyä ohjelmiin, sinulla tulee olla kotisivu tai blogi, johon pääset sijoittamaan mainoksia. Tämä sivusto, antaa ohjeita rahan ansaitsemiseen TradeTrackerin ja TradeDoublerin avulla.
4 kommenttia:
Ihan mielenkiintoista on ollut lukea rahanhankintablogiasi. Oletko ajatellut jossain vaiheessa yrityksen perustamista, jos tulot kasvavat runsaasti?
Terve ja kiitos kysymyksestä.
Olen pohtinyt yrityksen perustamista, mutta tulot ovat olleet sitä luokkaa (=pienet), että en ole kiirehtinyt asiaa.
Olen ollut saamaton, enkä ole rekisteröinyt edes toiminimeä. Tässä vaiheessa ei kannattane perustaa avointa yhtiötä, kommandiittiyhtiötä puhumattakaan osakeyhtiöstä.
Koska käyn työssä ja saan ihan hyvää palkkaaa, joudun maksamaan näistä nettituloista veroa tuloveroprosentin mukaan eli mielestäni liikaa.
Joku veroratkaisu pitäisi kyllä kehittää. Olen ollut tosiaan aika saamaton ja varmasti menettänytkin jonkin verran rahaa, koska en ole suunnitellut veropuolta.
Antakaa vinkkejä:
-Miten sinä olet järjestänyt nettitulojen verotuksen?
-Mitä suosittelet niille, jotka tienaavat netin välityksellä alle 1000 euroa kuukaudessa?
t. Juhani
Minulla on vähän samanlainen ongelma kuin sinulla eli tienaan jonkin verran rahaa blogillani, muttei se missään nimessä ole niin paljon, että olisin miettinyt oman yrityksen perustamista.
Eikös se ole niin, että yli 8500 euron tuloilla on ALV-velvollinen ja näin ollen pitää rekisteröityä, ainakin ennakkoperintärekisteriin?
Itse en luultavasti perustaisi yritystä vielä yli 8500 euron tulojenkaan jälkeen, vaan ilmoittautuisin ennakkoperintärekisteriin ja ALV-velvolliseksi.
En halua turhaa sotkea työnantajaani harrastustoimintaan. Työnantajani saattaa luulla bloggaamisen olevan minulle aikaa vievä kokonaisuus, joka on pois päätyöstäni, jos näkee firmastani kaupparekisteriotteen.
Luultavasti firman perustaminen voisi olla tuottoisin vaihtoehto myös alle 1000 euron kk-tuloilla, mutta sitten pitäisi jo tehdä asianmukaiset kirjanpitoselvitykset jne. Nyt riittää, että ilmoittaa tulot "Muut ansiotulot" -lomakkeella tai kohdassa.
Miten muut ovat hoitaneet verotusasiat?
Lähetä kommentti