sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Bloggaamisen tulot - syyskuu 2011

Blogi tuottaa rahaa. (Liian) hitaasti, mutta varmasti.

Elo- ja syyskuussa olen ollut laiska bloggaaja. En ole juurikaan päivittänyt blogitekstejä tai kiinnittänyt huomiota ulkoisten linkkien hankkimiseen. Enkä ole opiskellut hakukoneoptimointia. Mutta onneksi joskus kirjoitetut tekstit tuovat vähän rahaa vieläkin.

Eräs työkaveri, jolle olen puhunut tästä sivutulon hankkimisesta, on kyllä ollut ihmeissään, että pienelläkin vaivalla voi saada useamman satasen kuukaudessa kasaan. Rehellisesti täytyy sanoa, että ei se vaiva ole aina pientä ollut. Olen lukenut bloggaamiseen ja rahan hankkimiseen liittyviä nettisivuja, kirjoitellut blogikirjoituksia välillä tänne, välillä muihin blogeihini. Onneksi siitä tulee nyt vähän palkkiota.

Kerron nämä tuloni siksi, että haluan antaa sinulle realistisen kuvan siitä, mitä yksi bloggaaja (minä) tienaa. Tämä kokeilublogi, jonka tehtävä on selvittää, voiko bloggaamisella rikastua Suomessa, on jo yli vuoden vanha. Pienellä vaivan näkemisellä pääset tutustumaan joka kuukauden tuloihini.

Blogien tuotto syyskuussa 2011 
Nyt paljastan taas monia kiinnostavan asian! Tuloni syyskuussa 2011 olivat....

....pienemmät kuin elokuussa.

TradeTracker ja TradeDoubler tuottivat (24,20 (+mahdollisesti 50 euroa, jota ei ole vielä tilitetty) ja 66,26) yhteensä 90,46 euroa. Tähän yhdeksänkymmenen euron päälle saattaa vielä napsahtaa tuo 50 euroa. Googlen AdSense tuotti 155 euroa. Yhteensä pääsin siis 245 euron kuukausituloihin (+mahdollinen 50 euroa).

Nämä tulot eivät ole mitenkään päätä huimaavat! Sivutulona se on tietysti mukava lisä, mutta alan olla tyytyväinen vasta siinä vaiheessa kun tulot ylittävät 1000 euroa kuukaudessa. Siihen sitten muutama tonni lisää, ja voisin kuvitella irtisanoutuvani työstäni ja keskittyä bloggaamiseen!

Pikku hiljaa pitäisi myös harkita englanninkielisen blogin perustamista. Potentiaalisia lukijoita olisi tuntuvasti enemmän kuin suomenkielellä kirjoittaessa. Ja todennäköisesti myös tulotkin lähtisivät kasvuun. Pitäisi vaan löytää se ala (niche), mistä kirjoittaa ja millä olisi lukijoita.

Mitenkäs sinulla rikastuminen onnistuu? Laita tänne linkki blogiisi.

Tule mukaan rikastumaan!
Tule kokeilemaan taitojasi. Jos haluat ansaita rahaa blogilla tai kotisivullasi, ota tästä ensimmäinen askel. Tutustu ilmaiseksi, miten saat taskurahaa tai ehkä elannon mainoksia näyttämällä. Klikkaa tästä:

Ei kommentteja: