keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Rahan ansaitseminen netissä kiinnostaa

Tämä pieni rahablogini on tänään saavuttanut ennätysyleisön! Yli sata kävijää päivässä. Kävijämäärä ei ole mitenkään erinomaisen suuri verrattuna suosittuihin "koko kansan" sivustohin tai blogeihin. Tässä blogissa tuo sadan kävijän ylitys on kuitenkin lämmittää mieltä.

Se kertoo ainakin siitä, että rahan tienaaminen blogin avulla kiinnostaa ihmisiä. Ja miksi ei kiinnostaisi! Rikastuminen on tietysti monen ihmisen toive. Jos blogilla ei pääse rikastumaan, ainakin sillä voi saada ihan hyviä sivutuloja.

Tämä blogi on kokeilublogi, jonka tarkoituksena on ollut selvittää, voiko blogia kirjoittamalla rikastua. Varsinaisen kirjoittamisen lisäksi tarvitaan mainoksia, joita liitetään blogiin. Raha tulee juuri näiden mainosten avulla.

Minä olen käyttänyt omissa blogeissani kolmea eri mainoskanavaa. Toki niitä on enemmänkin.

Google AdSense
Kaikkein helpoin tapa ansaita mainostuloja on laittaa blogiin Google AdSense -mainoksia. Tämä on myös yleisin tapa. AdSense tuottaa blogin tai kotisivun pitäjälle rahaa joka klikkauksesta. On kuitenkin tärkeää, että et painele itse sivustollasi olevia AdSense -mainoksia etkä käske ystävienkään klikkailla sivustollasi. Tämä tuo mukanaan AdSense -tilin menetyksen.

AdSenseä varten tarvitset blogin tai kotisivun. AdSense -sivustot eivät saa sisältää mm. pornoa, väkivaltaista materiaalia, vihapuhetta sisältävää materiaalia, runsaasti kirosanoja, uhkapeleihin sisältyvää materiaalia, tuapakan, alkoholituotteiden myyntiä. Lue tarkemmat sisältöohjeet AdSensen sivuilta.

Jos haluat kokeilla rahan ansaitsemista AdSensella, mene liittymislomakkeeseen. Siellä kysytään verkkosivun/blogin osoitetta, kieltä, tilin tyyppiä (yksilö/yritys), nimeäsi.

Huomio, että sinun tulee olla vähintään 18-vuotias liittyäksesi AdSenseen.

AdSensen asiantuntijatiimi vastaa noin viikon kuluttua hakemukseesi. Jos hakemuksesi AdSenseen hyväksytään, voit kirjautua tiliisi ja ryhtyä näyttämään mainoksia sivustollasi.

TradeDoubler ja TradeTracker
TradeDoublerissa ja TradeTrackerissa teet kumppanuusmarkkinointia. Molemmat firmat välittävät erilaisten yritysten mainoksia, joista valitset sopivat omaan blogiin/kotisivulle.

Kun sivustollasi vieraileva henkilö klikkaa mainosta ja ostaa tuotteen saat rahaa. Tämä provisio riippuu tuotteesta ja on tavallisesti 5-15 prosentin välillä. Pelkistä klikkauksista maksetaan aniharvoin.

TradeDoublerissa ja TradeTrackerissa kannattaa valita sellaisia mainoksia, jotka liittyvät blogisi/kotisivusi aihepiiriin.

Näihin molempiin voit kirjautua vaikka heti. Kirjautuminen on ilmaista ja itse asiassa TradeTracker maksaa sinulle heti 10 euron liittymisbonuksen. Kirjaudu ja aloita rahan ansaitseminen netissä heti:


Liikennettä sivulle! 
Rahan ansaitsemisessa on tärkeää ainakin kaksi asiaa. Nämä kaksi ovat tuttuja ihan tavallisesta liike-elämästä. Jokainen kauppa tarvitsee asiakkaita. Jos asiakkaita ei tule ovesta sisään, rahaa ei tule.

Jokainen sisäänmarssiva asiakas on potentiaalinen ostaja. Mitä enemmän väkeä tulee sisään, sitä useampaan ostotapahtumaan voidaan päästä ja sitä enemmän rahaa voidaan ansaita. Toinen tärkeä asia on se, että kauppaan tuleva asiakas löytää kaupasta haluamansa tavaran. Hän saattaa tulla kauppaan, mutta lähtee hyvin pian pois, jos näkee että siellä ei myydä sitä, mitä hän etsii.

Rahan ansaitsemiseen pätee samat lainalaisuudet. Yritä saada blogiisi tai kotisivullesi mahdollisimman paljon kävijöitä. Hanki sellaisia kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita sivustosi aihepiiristä (ja siihen aihepiiriin liittyvistä mainoksista). Aiheesta kiinnostuneet ostavat tuotteita sivustosi kautta todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät ole sivustosi mainoksista kiinnostuneita.

Pienikin kävijämäärä voi tuoda suuret tuotot, jos olet onnistunut luomaan sivuston, joka todella palvelee lukijoita. Teoriassa asia on yksinkertainen: Jos sivullasi käy päivässä 100 000 kävijää, mutta yksikään ei osta mitään, tuottosi on nolla euroa. Jos sivustollasi käy 10 kävijää, joista yksi ostaa, tienaat sivustollasi enemmän. Siksi suosittelen, että mietit, mikä sinua kiinnostaa ja mikä internetin käyttäjiä kiinnostaa. Molemmat ovat tärkeitä. Kun yhdistät nämä molemmat, sivustosi on valmis menestykseen!

Linkkien rakentaminen
Linkittäminen on yksi keinoa saada kävijöitä sivustollesi. Google arvostaa sivustojen välisiä linkkejä. Mitä enemmän niitä on, sitä parempana Google pitää sivustoasi ja nouset Googlen hakukoneen tuloksissa.

Olen luvannut jakaa linkin täällä kaikille niille, jotka tekevä blogissaan/kotisivullaan linkin tähän blogiin tai  www.finnblogger.com -blogiin. Tästä on sinullekin hyötyä! Jos linkität, laita kommenttiin sivusto, jossa linkki on, ja saat pian paluulinkin sivustollesi. Tai laita sähköpostia finnblogger (at) finnblogger.com.

Linkitys - CommentLuv - hanki ilmainen linkki!
Toinen tapa saada ilmainen linkki sivustollesi on kommentoida www.finnblogger.com -sivustoni blogikirjoituksia. Olen asentanut sinne CommentLuv -lisäohjelman, joka antaa dofollow -linkin sivustollesi. Käy kommentoimassa ja saat taas hyötyä blogillesi tai kotisivullesi! Jos et ole ennen CommentLuvia käyttänyt, kannattaa tutustua! Tule kommentoimaan kirjoituksia. Älä kuitenkaan kirjoita vain "kiva postaus" -tyylisiä kommentteja, vaan sano jotain asiaan liittyvää, josta on hyötyä minulle ja muillekin lukijoille.

Rahaa tilille!
Toivottavasti kirjaudut nyt AdSenseen, TradeDoubleriin ja TradeTrackeriin. Niiden kautta voit ansaita rahaa.

Laita blogiisi tai kotisivullesi linkki tähän sivustoon (esim. tähän blogikirjoitukseen. Kerro vaikka, että luit tällaisen ja se oli ihan ok juttu. Ei tarvitse pidempiä selvityksiä. Linkki riittää!) ja kerro siitä minulle. Saat linkin täältä omalle sivustollesi!

Käy myös kommentoimassa CommentLuv -pluginilla varustettua finnblogger.com -blogiani. Sieltä saat lisää linkkivoimaa ja hakukonenähtävyytesi nousee. Tämä tarkoittaa lisätuloja.

Toivottavasti pääset rahan tienauksessa alkuun ja saat pian paljon rahaa tilillesi!

4 kommenttia:

Tavaratalot netissä kirjoitti...

Mielenkiintoista lukea tarinoitasi tienaamisesta. Toivottavasti jaksat jatkaa blogiasi.

Juhani kirjoitti...

Kiitos kun kävit kommentoimassa! Kyllä jaksan jatkaa. Pikkuhiljaa. Välillä innostun ja kirjoitan enemmän, sitten taas harvemmin.

Pia kirjoitti...

Mielenkiintoista. Olemme kotosalla keskustelleet asiasta ja lapseni olisi halukas ansaitsemaan vähän taskurahaa mainostamalla blogissaan. Koska hän on alaikäinen, kuinka meidän pitäisi toimia? Kuinka minä saan rekisteröidyttyä ja saan mainokset lapseni blogiin?

Tarvitsisin yksinkertaiset ja selkeät ohjeet, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Vieläköhän tämä toimii?

Laitoin linkin omalle uudelle sivulleni. www.ensiohaittameteli.fi