tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hakukoneoptimontia lyhyesti

Netti on täynnä vinkkejä hakukoneoptimointiin. Myös suomeksi on todella hyviä artikkeleita, joissa johdatellaan hakukoneoptimoinnin alkeisiin ja välillä vähän pidemmällekin. Välillä vain pohdin, että todelliset hakukoneoptimointikeinot varmaan pidetään salassa sillä eihän suuria liikesalaisuuksia kannata kenellekään paljastaa.  Vai onko niin? Monet kyllä sanovat paljastavansa kaiken omistamansa hakukoneoptimointitiedon, mutta onko kyseessä vain retoriikkaa?

Tee palvelus!
Jos tästä sivustosta, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä rikastumisen alkuun ja uusia unelmia kohti, on ollut sinulle vähäisintäkään hyötyä, toivon että voisit mainita siitä blogissasi tai sivustollasi. Yksi linkki sivustosi tekstiin minun blogiini ja olisin kiitollinen!

Tässä muutamia talven aikana oppimiani hakukoneoptimointivihjeitä. Ihan ilmaiseksi sinulle!
  • Hakukoneoptimoinnin tarkoituksena on saada näkyvyyttä hakukoneissa (esim. Google, Altavista, Bing).
  • Tekstisisältö ainutlaatuista
  • Sivun otsikossa, väliotsikoissa ja leipätekstissä avainsanoja
  • Linkit toisilta sivuilta. Määrääkin tärkempi on linkkien laatu
  • Kiinnitä huomiota linkkien ankkuriteksteihin
  • Käytä otsikkotageja. H1 -tagilla on suuri merkitys.
  • Kirjoita tarpeeksi sisältöä. Kun kirjoittelet vähintän 300 sanan juttuja hakukone pääsee selville, mistä tekstisi kertoo. Se on sekä sinulle että hakukoneelle hyväksi!
  • Avainsanatiheys on tärkeä. Vai pitäisikö sanoa avainsanaväljyys. Jos kirjoitat blogia vaikka hyttysistä, älä mainitse sanaa hyttynen liian usein. Joku sanoi, että optimoinnissa sopiva avainsanatiheys on 5 prosenttia. Joku toinen sanoi, että se olisi prosentti eli yksi hyttynen sataa muuta sanaa kohden! Tärkeää on kirjoittaa luonnollisella tavalla ja varoa liian usein esiintyvää avainsanaa.
Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on saada sivullesi paljon kävijöitä. Jos haluat tienata blogillasi rahaa, jokainen uusi kävijä on mahdollinen rahan lähde! Toivottavasti voit myös tarjota lukijallesi jotain arvokasta: tuotteita, kokemuksia tai tietoa.

Toivon, että onnistut toteuttamaan unelmasi. Ja jos mahdollista, laitathan linkin tähän blogiin!

Ei kommentteja: