maanantai 2. huhtikuuta 2012

Elättääkö blogin kirjoittaminen?

Aloin kirjoittaa tätä blogia, jotta voisin selvittää, voinko minäkin ansaita rahaa internetissä. Olinhan lukenut joistakin amerikkalaisista kavereista, jotka tienaavat blogia kirjoittamalla - ja toisia bloginkirjoittajia opettamalla - suuria summia rahaa.

Kokeilu on osoittanut, että rahan ansaitseminen ei ole helppoa. Helppoa on lähteä liikkeelle. Tarvitse blogin tai kotisivun. Blogi on helppo perustaa esimerkiksi ilmaiseen blogger.com -palveluun. Sen jälkeen kirjaudut Googlen AdSense -palveluun ja kumppanuusmarkkinointi firmoihin (esim. TradeDoubler ja TradeTracker). Näistä saat mainoksia, joita voit sijoittaa blogiisi. Tarvitset siis kaiken lisäksi päätöksen, että haluat muuttaa blogisi osoittain kaupalliseksi.

Varmasti jotkut tienaavat bloggaamisella paljon. Suuri osa muotibloggaajista ja vastaavista saa erilaisia tuotteita bloginsa vuoksi. Mutta bloggaaminen tuottaa myös rahaa. Minulla ansiot ovat olleet 200-400 euroa kuukaudessa. Kokeilu on siis osoittanut, että ainakaan minä en pysty elättämään itseäni blogia kirjoittamalla. Tais sitten pitäisi löytää ne sopivat, ihmisiä ja itseäni kiinnostavat aiheet, joissa liikkuu paljon rahaa ja josta ei silti kirjoiteta!

Blogin tuotto maalikuussa 2012
Tuloni blogeistani maaliskussa olivat 338,12. Tästä pitää vielä vähentää bloggaamiseen liittyvät kulut sekä mahdolliset verot. Parempiakin päiviä on siis nähty. Mielenkiintoista, että pääsin paremmille tuloille silloin pari vuotta sitten kun aloin tekemään tätä hommaa.

Olen käyttänyt rahan ansaitsemiseen kolmea mainosmenetelmää: AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler. Keskimmäisestä saat lisätietoja tästä.

Bloggaaminen on hyvä tapa saada äänensä kuuluville, pitää päiväkirjaa sekä vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Se on joillekin myös tapa hankkia taskurahaa. Tässä blogissa minä olen kertonut omasta tutkimusmatkastani rahan tienaamiseen blogin avulla. Internet ei ole vielä avannut minulle kultakaivoksiaan.

Ei kommentteja: