keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Miksi AdSense klikkaus tuo näin vähän rahaa?

Googlen AdSense -mainokset ovat yksinkertainen tapa saada rahaa. Tarvitset vain sivuston. Kirjaudut Googlelle. Saat sieltä ohjeet, miten voit sijoittaa AdSense -mainoksia kotisivullesi tai blogiisi. Blogger -alustassa tämä on erityisen helppoa.

Minulla on muutama sivusto internetissä. Tällä sivustolla olen seurannut niiden tuottoja. En ole kuitankaa paljastanut lukijoille, mitkä sivustot ovat kyseessä.

Miksi rahaa ei tule AdSense -mainoksilla?
Eräällä sivustolla minulla on ongelma. Ihmisiä käy sivustolla ja he klikkaavat myös sivulla olevia AdSense -mainoksia. Jokaisesta painalluksesta tulee toki rahaa, mutta todella pieniä summia verrattuna parin muun sivuston tuottoihin. Täällä "ongelmasivustolla" yhdestä klikkauksesta tulee minulle vain 1-4 senttiä rahaa. Jotain on siis todella huonosti.

Onko syynä se, että mainostaja ei maksa Googlelle kovin paljoa? Näin pienet tulot eivät ole todennäköisesti myöskään Googlen kannalta hyvä asia.

Onko mitään tehtävissä?
Kannattaako tällainen sivusto jättää omaan arvoonsa ja tyytyä siihen, että kyseisen sivuston sisältö ja niche ei kerta kaikkiaan voi tuoda enempää tuloja.

Pitäisikö lisätä Googlen mainosten tilalle affiliatemainontaa esimerkiksi TradeDoubler tai TradeTracker -mainoksia?

Onko mitään keinoja lisätä AdSense tuottoja? Eräs tapa on muuttaa mainosten tyyppi. Mainokset kannattaa olla sekä kuva että tekstimainoksia. Itse sallin molemmat muodot sivustollani.

Miten saisin AdSense -tulot nousemaan? Onko sinulla ehdotuksia?

2 kommenttia:

BlogMaster kirjoitti...

Eli AdSense mainosten klikkausten arvo riippuu siitä millaisia avainsanoja sivustosi sisältää.

Eli tuloksesi riippuu sivustosi sisällöstä. Löydät helposti listan AdSense palvelun korkeimman arvon avainsanoista internetistä. Mutta jos sisältösi ei vastaa näitä avainsanoja, niiden tekstin sekaan ujuttaminen on hyödytöntä.

Menemättä liikaa tässä kirjoituksessa tämän aisian yksityiskohtiin suosittelen lämpimästi tutustumaan blogiini
osoitteessa:
http://www.blogihaltuun.net

Rahaa mainoksilla kirjoitti...

Kiitos viestistäsi BlogMaster,

ja kiitos myös AdSense -vinkistä. Blogiasi on ollut ilo lukea!