maanantai 22. lokakuuta 2012

Mainonta blogissa elättää minut?

Eilen ylen nettisivu otsikoi, että mainonta elättää satoja bloggaajia. Varmasti jotkut saavat hyvät tulot blogia kirjoittamalla ja tuotteita mainostamalla. Mitä tuo satojen bloggaajien elättäminen todellisuudessa tarkoittaa, sitä en tiedä, sillä euromääristä uutisessa ei puhuttu mitään. Minun blogieni ja sivustojeni tulot ovat olleet viime aikoina 400-800 euroa kuukaudessa. Elättämisestä ei voi ainakaan minun kohdallani puhua.  Tuloissa olisi hyvä olla ainakin yksi nolla vielä perässä.

Uutisen lähtökohtana oli juuri järjestetty muotibloggaajien viikonloppu.  Bloggaajat kertoivat, että sähköpostit täyttyvät kun yritykset ottavat yhteytttä ja toivovat tuote-esittelyä blogissa.  Nelliinan vaatehuone -blogia kirjoittava henkilö sanoi, että "sähköposti on ihan tapissa koko ajan". Muotibloggaaja ansaitsee ihan hyvin.

Bloggaajat ovat monelle yritykselle tärkeä markkinointiväline. Suosittuja blogeja lukee kymmenet tuhannet kiinnostuneet; Suomen suosituimpia blogeja lukee noin 50 000 lukijaa viikossa.

Joillekin blogin kirjoittajille maksetaaan kuukausipalkkaa ja yritykset maksavat provisiota asiakkaista, jotka tulevat blogin kautta.  Lisäksi bloggarit voivat saada satojen eurojen arvosta tuotelahjoja kuukaudessa.

Blogissa piilomainonta on kuitenkin kiellettyä. Usein tuotelahjoja antaessa yritykset vihjaavat, että bloggaaja ei kertoisi, että hän on saanut tuotteen yritykseltä.

On selvää, että blogeissa mainostetaan ja/tai yritetään vaikuttaa lukijaan. Tätähän internet ja koko maailma on pullollaan.  Tämäkin blogi sisältää "tuotesijoittelua", minulla on täällä mainoksia, joista saan itselleni hieman tuloja, jos joku ostaa itsellensä mainostamiani tavaroita. Yrityksiltä en ole saanut yhtään lahjaa, josta minun olisi pitänyt kirjoittaa.

Omat pienet tuloni (joista on täällä blogissa tarkempaakin tietoa) saan Google AdSensen mainoksilla sekä TradeDoubler ja TradeTracker -kumppanuusohjelmilla kun laitan heidän firman kautta mainoksia blogiini.

Kun luet lisää, miten TradeTracker voi auttaa sinua tienaamaan netissä rahaa, kirjaudut käyttäjäksi sinne (sinulla pitää olla oma blogi tai kotisivu), saan pienen prosenttimäärän tienaamistasi tuloista. Eli tämä on sinulle mahdollisuus päästä laittamaan kymmenien firmojen mainoksia sivullesi ja samalla voin saada pienen hyödyn itselleni:

Lue ensin ja päätä sitten haluatko ansaita lisää rahaa: Miten liityn ja tienaan TradeTrackerilla?

Ei kommentteja: