maanantai 4. kesäkuuta 2012

Bloginkirjoittaja - tulot toukokuussa 2012

Blogi tuottaa vähän vaikka sinne ei kirjoita mitään. Ainakin tässä vaiheessa.

Rahan ansaitsemista tutkiva kokeilublogini on kai sammumispisteensä lähellä. Ainakin jos katsoo, miten vähän olen kirjoittanut tähän blogiin ja pariin muuhun blogiini tekstiä. Elämässä on ollut muitakin mielenkiintoisia projekteja, joten tämä on jäänyt taka-alalle.

Passiivista tuloa internetistä
Netissä kotisivulla ja blogilla ansaitsemisesta  käytetään joskus termiä passiivinen tulo (passive income). Itselläni toukokuun tuotot ovat olleet nimensä mukaisesti tällaista tuloa. Tuo termi on hieman väärä, sillä passiivinen tuotto vaatii aktiivista aikaisempaa toimintaa. Blogi on pitänyt kirjoittaa aikaisemmin, vasta sen jälkeen voi tulla "passiivista tuloa".

Jotkut ovat seuranneet kokeiluani pitemmän aikaa. Kehityskaari on nähtävissä blogihistoriasta. Alussa oli todella kiva saada ensimmäinen euro täyteen, sitten 10 euroa. Sadan euron kuukausitulo oli jo suuri askel menestykseen! Keskimääräiset tulot viimeisen puolentoista vuoden aikana ovat olleet noin 300 euroa kuukaudessa. Mitään suurta harppausta ylöspäin ei ollut. Ehkä tämä kirjoittelun vähyys johtuu myös siitä: tämä ei ollutkaan mikään kultakaivos.

Tienaa enemmän kuin minä!
Mieltä silti lämmittää se, että saa ansaittua muutaman satasen aina ylimääräistä. Toinen ilahduttava asia on se, että olen tuottanut iloa toisille. Monet ovat ryhtyneet kokeilemaan samaa kuin minä. Ja useat heistä ovat päässeet tienaamaan paljon suurempia tuloja. Hienoa!

Mistä rahaa?
Ensimmäinen asia haavematkallani kohti el-Doradoa oli liittyminen Google AdSensen kanssa. Ensimmäisessä blogissa piti odottaa viikkoja ennen kuin joku napsautti mainosta ja sain ensimmäiset sentit tililleni! Myöhemmin AdSense tuotti kohtuullisesti. Mutta kuten tuloistani voi päätellä tämäkään ei ollut mikään kultakaivos.

Tämän jälkeen luin netistä, että blogiin ja kotisivulle voi asettaa mainoksia niin sanottujen kumppanuusmarkkinointiohjelmien kautta. Kumppanuus viittaa kolmen toimijan kumppanuuteen: minä, liikeyritys ja mainoksia tarjoava palvelu. Olemme kumppaneita, sillä minä laitan liikeyrityksen (esim. Ikaalisten matkatoimisto) mainoksia sivulleni/blogiini. Saan mainokset html-koodina tätä tarkoitusta varten perustetusta palvelusta (esim. TradeTracker). Kun joku ostaa Ikaalisten matkatoimiston matkan sivullani olevan mainoksen kautta, saan provisiota 4 euroa ( turhan pieni provisio esim. 400 euron matkasta!). TradeTracker hoitaa rahat tililleni. Minun tehtäväkseni jää vain mainoskoodin liittäminen.

Kokeile ilmaiseksi!
Jos kuulostaa vaikealta, kannattaa käydä tutustumassa TradeTrackerin sivuun. Rekisteröinti palveluun on ilmaista. Tarvitset kotisivun tai blogin.  Sieltä saat lisätietoja rahan ansaitsemisesta. Toinen johon kannattaa rekisteröityä on TradeDoubler.

Blogituotot huhtikuussa 2012 olivat 352 euroa. Hieman tultiin viime kuukauden tuloksesta alaspäin. Mutta tulot ovat silti hieman keskimääräistä parempia.  Ei näillä tuloilla vielä itseään elätä. Onneksi on vielä työpaikka tallella.

Tulikin mieleeni, että moni työttömäksi joutunut on kuulemma alkanut tienaamaan itselleen rahaa juuri tällä tavalla. Työntekijät ovat oman alansa ammattilaisia. He kirjoittavat ammattilaisuuteensa liittyvää blogia ja laittavat sinne mainoksia. Tästä on monta hyötyä. Työtön pysyy aktiivisena ja ylläpitää ainakin teorian tasolla ammattitaitoaan. Lukijat voivat hyötyä teksteistä. Ja työtön voi tienata hieman rahaa.

Jos sinulla on jo blogi tai kotisivu, mene tutustumaan TradeTrackeriin tästä:
TradeTracker
 
Sieltä saat useiden firmojen mainoskoodeja, joita voit laittaa sivullesi. Kun joku ostaa tuotteen sivustollasi olevan mainoksen kautta saat siitä provisiota. Provision suuruudet selviävät sivulla.

Jos sinulla ei ole blogia, perusta ilmaiseksi Blogger -blogi. Sinne on helppo sijoittaa mainoksia.

Menestystä kokeiluusi!

ps. Jos tästä blogista on ollut sinulle jotain hyötyä, laitathan linkin jonkun blogitekstisi sekaan osoittamaan tälle sivustolle!

2 kommenttia:

Jonne Murto kirjoitti...

Minulla Googlen AdSense hylkäsi hakemuksen blogiin, rikkoo muka enhtoja mutta en löytäny mitää kohta säännöistä.

Juhani kirjoitti...

Moi Jonne,

yleisimpänä syynä Googlen mukaan hakemuksen hylkäämiseen on tämä: "Yleisin syy hakemusten hylkäämiseen on, ettei verkkosivustossa ole riittävästi alkuperäistä, hyödyllistä sisältöä. Jos muutat verkkosivustoasi niin, että siinä on merkittävä määrä korkealaatuista sisältöä, maksimoit mahdollisuutesi tulla hyväksytyksi AdSense-ohjelmaan."

Blogisi on alle viikon vanha. Kirjoita lisää artikkeleita. Pohdi myös, mitkä muut asiat sinua kiinnostavat; ehkä myöhemmin laitat blogin pystyyn myös niistä teemoista. Kannattaa pysyä kirjakielessä puhekielen sijaan. Ainakin pääosin.

Tärkeää on antaa lukijalle jotain hyödyllistä: viihdettä, vinkkejä, tietoa tms.

Tästä se rikastuminen lähtee. Voit myöhemmin yrittää rekisteröityä uudelleen. Tuo superiradio on ihan mielenkiintoinen idea!