maanantai 1. elokuuta 2011

Rahaa bloggaamalla – heinäkuun 2011 tulos on 572,54 euroa

Olen nyt ollut aktiivinen bloggaaja vuoden ajan. Tosin raja bloggaamisen ja internetmarkkinoinnin välillä on horjuva. Minulla on blogi, jolla bloggaan omaksi ilokseni ja pari blogia, joilla yritän ansaita rahaa ja kirjoitan niitä vain sen vuoksi.

Rikastu internetissä?
Rikastuminen amerikkalaiseen tyyliin ”tee rahaa internetissä” (make money online) ei ole helppoa. Ainakaan minulle. On totta, että rahavirrat ovat kasvaneet, mutta mitään läpimurtoa ei ole tapahtunut. Etsin vielä sitä oikeaa teemaa (niche), joka voisi alkaa tuottaa rahaa.

Mutta kyllä nykyisetkin tulot blogeista ovat ihan kivoja lisätuloja. Mikä parasta, kun vertaan tämän vuoden tulojani on havaittavissa pientä säännöllistä kasvua.

Näin paljon eräs bloggaaja ansaitsee netissä
Tässä vielä vuoden 2011 ansaitsemani tulot blogeista euroina:
  • tammikuu noin 50
  • helmikuu noin 50
  • maaliskuu 106
  • huhtikuu 228
  • toukokuu 413
  • kesäkuu 443
  • heinäkuu 572
Puolen vuoden tulot 2011 ovat siis 1862 euroa. Tästä pitää vähentää bloggaamisen kulut. Tuloista maksan verot tuloveroprosenttini mukaan.

Mistä bloggaaja saa rahaa?
Mistä tulot ovat peräisin? Olen käyttänyt rahan ansaitsemiseen kolmea tahoa: Google AdSense, TradeDoubler ja TradeTracker.

Google AdSense on ohjelma, jonka mainoksia on helppo laittaa omalle kotisivulle tai blogiin. Sinun pitää rekisteröityä käyttäjäksi ja jos hakemuksesi hyväksytään saat muutaman päivän päästä tervetulotoivotuksen käyttäjäksi. Pääset Googlen AdSense -sivustolle josta voit valita sopivia mainoselementtejä blogiisi. Google valitsee itse mainoselementteihin sopivia mainoksia.

TradeDoubler ja TradeTracker ovat kumppanuusmarkkinointiin keskittyneitä yrityksiä. Tiettyjä tuotteita tai palveluja myyvät yritykset rekisteröityvät TradeDoubleriin ja/tai TradeTrackeriin. Yritykset tekevät itselleen mainosbannereita. Kun rekisteröidyt TradeDoublerrin ja TradeTrackeriin, pääset yritysten kumppaniksi. Olet kumppani koska näytät sivustollasi yritysten mainoksia ja yrität siten myydä heidän tuotteitaan. Jos joku ostaa yrityksen tuotteen sivustosi kautta, saat provision, jonka TradeTracker tai TradeDoubler välittää tilillesi. Nämä kaksi firmaa toimivat siis välikätenä blogin pitäjän ja yrityksen välillä.

Noin puolet tuloistani on tullut Google AdSense -mainoksilla. Toinen puolisko on tullut TradeDoubler ja TradeTracker -kumppanuusmarkkinoinnilla.

Jos sinulla on kotisivu tai blogi, tutustu ja liity TradeTrackeriin tästä. Kokeile, millaisiin tuloihin sinä pääset. Internetissä ansaitseminen ei ole helppoa, mutta tämä on kiva harrastus yrittää saada lisätuloja.  Mene TradeTrackerin sivustolle klikkaamalla kuvaketta:

2 kommenttia:

Blogger kirjoitti...

If you're looking for a good contextual ad network, I recommend you take a look at ExoClick.

Blogger kirjoitti...

Find out how THOUSAND of individuals like YOU are working for a LIVING from home and are living their dreams right NOW.
GET FREE INSTANT ACCESS