keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Tuhat kävijää - tilastotietoa ansaitsemisesta

Rahan ansainti internetissä on helppoa. Suuren rahan ansainti on vaikeaa. Se on selvinnyt jo tässä rahanansaintiprojektissani.

Tätä rikastu netissä -sivuston sivuja on katsottu nyt 1058 kertaa. AdSense mainosnapsautuksia on 25. Tulot tältä sivustolta on 9,28 euroa. Sivun napsautussuhde on 2,36 %. Sivun eCPM on 8,77 euroa.

Seuraava tehtäväni onkin analysoida, mitä nämä luvut tarkoittavat.

Sivun näyttökerrat (1058)
Kertoo sen, montako kertaa sivuston AdSense mainoksia sisältäviä sivuja on katsottu.

Mainosnapsautukset
Ilmoittaa, montako kertaa kotisivulla olevia Google AdSense mainoksia on napsautettu.

Tulot
Jokainen napsautus tuo tuloja. Älä napsauta itse omia mainoksiasi äläkä käske muita napsautelemaan. Voit menettää AdSense -tilisi ja rahasi.

Miten paljon ansaitsen yhtä napsautusta kohden? Tähän ei ole helpoo vastata. Mainostajat määrittelevät mainoksen napsautuskohtaisn hinnan. Napsautuskohtainen hinta perustuu pitkälti kysyntään ja tarjontaan. Mainostajailta, jotka haluavat maksaa enemmän mainoksista, saat enemmän rahaa napsautukselta. Tulee kuitenkin muistaa, että nämä korkeamman hinnan tarjoavat mainokset on usein kohdistettu pienelle kohderyhmälle. Ne keräävät napsautuksia vähemmän, mutta napsautuksesta tulevat palkkio on suurempi.


Sivun napsautussuhde (CTR)
Tuloihin vaikuttava tekijä on myös sivun napsautussuhde (CTR). Tämä luku kertoo, miten usein käyttäjät napsauttavat mainoksiasi. Jos sivu on näytetty 100 ihmisille ja yksi heistä napsauttaa mainosta, napsautussuhde on 1%.


Sivun eCPM (Effective cost per mille / Effective cost per thousand)
Tämä näyttökertakohtainen hinta kertoo tulosi, jokaista tuhatta näyttökertaa kohti.

Luku ei kerro todellisia tuloja. Se on arvio, joka lasketaan jakamalla arvioidut tulosi näyttökertojesi määrällä ja kertomalla luku tuhannella.

AdSense kotisivulla on tällainen lasku:
Jos olet esimerkiksi ansainnut 25:stä sivun näyttökerrasta arviolta noin 0,15 €, sivun todellinen näyttökertakohtainen hinta on (0,15 €/25)*1 000 eli 6,00 €. Jos ansaitsit 45 000 mainoksen näyttökerrasta arviolta noin 180 €, mainoksesi todellinen näyttökertakohtainen hintasi on (180 €/45 000)*1 000 eli 4,00 €.
Tästä eteenpäin! Kiitos kaikille, jotka elätte kokeilussani mukana!

Ei kommentteja: