tiistai 26. lokakuuta 2010

Rahaa blogilla

”Blogilla voi ansaita rahaa” kirjoitti Aamulehti. Lehdessä kerrottaan muotibloggaajasta, joka saa muotiblogistaan jonkun verran tuloja. Muotiblogin kirjoittaminen toi bloggaajalle työpaikan sanomalehden muotitoimittajana. Rahan lisäksi bloggaaja saa satojen eurojen arvosta kosmettiikkaa joka kuukausi.

Suomen mittakaavassa suuret muotiblogit ja tekniikkablogit tuottavat kirjoittajilleen muutaman sata euroa kuukaudessa. Blogilla ei pääse siis käsiksi kovin suuriin ansioihin. Silti Suomessakin on muutama bloggaaja, jotka saavat elantonsa blogia kirjoittamalla.

Pelkkä blogin kirjoittaminen ei yleensä tuota. Ellei sen kirjoittamisesta makseta palkkiota. Tavallisesti blogi tuo rahaa mainosten kautta. Helpoin tapa mainosten hankkimiseen on liittyä Googlen AdSense -ohjelmaan.

Vähän vaikeampi, mutta todennäköisesti tuottoisampi tapa on liittyä kumppanuusohjelmaan. Sinä ja blogisi olette mainostajan (joku firma esim. Nokia) kumppaneita. Sijoitat kumppanisi (esim. Nokian) mainoksen blogiisi. Jos joku ostaa blogisi kautta kumppanin tuotteen (esim. kännykän), saat ostosta provision (esim. 6 prosenttia tuotteen hinnasta).

Tunnetuimpia kumppanuusohjelmia ovat TradeTracker ja TradeDoubler. Näihin täysin suomenkielisiin kumppanuusohjelmiin voit liittyä alapuolella olevasta mainoksesta. Sivustolla on myös lisätietoja.

Liity TradeTracker -kumppanuusohjelmaan:


Liity TradeDoubler -kumppanuusohjelmaan:

Ei kommentteja: