maanantai 23. heinäkuuta 2012

7000 euroa bloggaamalla

Kokeilublogini täyttää tänään kaksi vuotta! Perustin tämän blogin selvittääkseni, miten netissä voisi ansaita rahaa. Olin lukenut amerikan kiinalaisesta John Chowsta, joka ansaitsee suuria summia rahaa kertomalla muille, miten internetissä ansaitaan suuria summia rahaa. Mielenkiintoinen bisnesidea. Suomessa tämä ei taida toimia.

Ajattelin, että pieni lisäraha olisi itsellenikin tarpeeseen. Lisäksi olen aina viihtynyt internetissä. Ehkä tässä olisi pieni sauma saada taskurahaa.

Olin aloittanut bloggaamisen jo aiemmin. Ensimmäistä kertaa kokeilin sitä muistaakseni 2005. Valitettavasti se jäi pitkäksi aikaa.

Perustin tämän blogin kaksi vuotta sitten neljästä syystä. Ensiksi halusin ottaa paremmin selvää, mitä tämä bloggaaminen on. Toiseksi halusin selvittää, voiko netissä ansaita rahaa. Kolmanneksi haluan kertoa muillekin, mitä olen bloggaamisesta ymmärtänyt. Neljänneksi haluan tuoda oman kokemukseni vastauksena kysymykseen, voinko minä ansaita rahaa netissä.

Moni pystyy ansaitsemaan paljon enemmän; suurin osa ei haluakaan ansaita blogillaan rahaa. Tämä on se, mikä minulta onnistui.

Bloggaamaan opettelu

Olen kahden vuoden aikana oppinut bloggaamisen perusteet. Kirjoittaminen, linkittäminen, hakusanat, otsikkotagit ja monet muut optimointiin liittyvät asiat ovat tulleet selvemmiksi. Tärkeä opetus on ollut teeman keskittäminen. En kirjoita kaikesta. Tässä blogissa kirjoitukset käsittelevät bloggaamista ja rahan ansaitsemista. En osaa edes mainita suurta osaa asioista, jotka alussa olivat hepreaa, mutta nyt tuntuvat itsestäänselvyyksiltä.

Voiko netissä ansaita rahaa?

Olen selvittänyt sitä nyt omalla kohdallani. Vastaus on, että voi ansaita. Vaikeampi kysymys on se, kuinka paljon voi ansaita. Se riippuu kirjoittajasta ja blogin aiheesta. Minulla keskitulot ovat olleet noin 300 euroa kuukaudessa. Tästä vielä verot pois. Bloggaustuotot ovat olleet noin 7000 euroa kahdelta vuodelta.

Olen ansainnut rahaa mainoksilla. Laitan blogeihini kolmenlaisia mainoksia: Google AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler. Google AdSenseen liittymiseksi minulla oli olemassaoleva henkilökohtainen blogi, joten liittyminen kävi helposti. Aivan uuden blogin kanssa AdSenseen on vaikea rekisteröityä. Kirjoita ensin blogiasi ja kokeile sitten. TradeTracker ja TradeDoubler antavat valita sopivia mainoksia kotisivulleni (esim. Kotisivukone tai Yves Rocker). Laitan blogini aihepiiriin liittyviä mainoskoodeja blogiini ja kun joku ostaa haluamansa tuotteen, saan provision.

Minun tapani tienata on liittynyt mainoksiin. Viisaat ja yrittelijäät löytävät muitakin keinoja laittaa rahoiksi netissä. Kokeiluni on siis todistanut, että blogiin mainoksia laittamalla voi ansaita jonkun verran rahaa.

Miten kirjoitan blogia?

Olen kahden vuoden aikana antanut myös joitakin bloggausvinkkejä lukijoille. Sitä mukaan kun opin jotain uutta, yritän jakaa sitä eteenpäin joko suoraan sanomalla tai käytäntöön laittamalla.

Miten ansaitsen rahaa?

Olen kertonut joitakin näkökulmia rahan ansaitsemiseen. Olen iloinut siitä, että moni lukija on itse alkanut kokeilemaan rahan ansaitsemista. Hienoa on, että tällaisia vastaavia blogeja on tullut muutama lisää.

Työttämäksi joutunut saattaa tarvita keinon, millä ansaita vähän lisää rahaa. Joku kotiäiti saattaa ansaita lisätuloja bloggaamalla. Opiskelijat ja työssäkäyvät tarvitsevat ehkä myös lisäansioita. Blogin monetisointi mainoksilla voi olla yksi keinoa ansaita rahaa.

Teknisesti ottaen blogin kirjoittaminen ja internetmarkkinointi kulkevat lähellä toisiaan. Samalla kun bloggaan olen myyntimies, markkinoija, joka yrittää saada lukijat tekemään ostopäätöstä. Suurin osa tuloistani perustuukin siihen, että satunnaiset bloggaajat ostavat tavaroita blogeistani (TradeDoubler ja TradeTracker mainosten kautta).

Jatkuuko rahan ansaitseminen bloggaamalla?

Välillä tämä blogi on ollut kriisissä. En ole kertakaikkiaan jaksanut kirjoittaa ja bloggaaminen on tuntunut kivireen vetämiseltä. Alussa se oli kiva harrastus, mutta välillä se on ollut puuduttavaa. Nyt pitäisi keksiä jotain piristettä bloggaamiseen ja markkinointiin. Sillä tavalla jaksan taas vuoden eteenpäin.

Eihän tätä nyt pitäisi lopettaa. Perusasiat alkavat olla hallinnassa ja tulovirtakin on tasaista. Mutta elämässä on muutakin kuin bloggaaminen. Vielä en ole tätä kokopäivätyöksi muuttamassa. Ei rahatkaan riittäisi. Kokeilublogi siis jatkuu. Kolmas vuosi alkaa.

Miten aloitan rahan ansaitsemisen bloggaamalla?

Jos haluat tienata rahaa blogia kirjoittamalla, kannattaa tutustua yhteen ensimmäisistä kirjoituksistani. Siinä kerrotaan, miten liitytään TradeTrackeriin, joka on yritys, jonka kautta voi saada satojen firmojen mainoksia blogiisi.

Jos sinulla on blogger -blogi, mainosten liittäminen on todella helppoa.

Lue lisää, miten pääsen alkuun rahan ansaitsemisessa.

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Yksi vinkki bloggaajalle

FinnBlogger kirjoittaa blogimaailman kuuluisuuden Darren Rowsen bloggaamisen alkutaipaleesta.

Rowse sanoi tehneensä yhden virheen alussa. Hänellä oli blogi, johon hän kirjoitti kaikesta mahdollisesta. Hän tajusi, että blogilla on syytä olla yksi teema. Blogikirjoitusten tulee keskittyä tuohon aiheeseen.

Hyvä vinkki monelle bloggaajalle.

Tämän blogin aihe on rahan ansaitseminen bloggaamalla. Perustin tämän blogin, koska halusin tietää, voiko internetblogin avulla tienata rahaa.  Jos haluat kokeilla ja laittaa mainoksia blogiisi jatka lukemista.

7 vinkkiä bloggaajalle

Bloggaaminen on suosittua. Moni bloggaa selventääkseen omia ajatuksiaan. Toiset bloggaavat kertoakseen omasta elämästään. Jotkut bloggaavat mielenkiinnosta johonkin aiheeseen. Oman brändin luominen, maineen saavuttaminen, vaaleissa pärjääminen, uskottavuuden lisääminen, rahan ansaitseminen. Tässä joitain syitä bloggaamiseen.

Blogeista tekee erilaisia bloggaajan syy blogata, ikä, koulutus, elämänkokemus, tyyli, aihepiirin tuntemus ja persoona. Tämä tekee bloggaamisesta ja blogien lukemisesta mielenkiintoisen.

Bloggaajalla on joitakin yhteisiä piirteitä. Bloggaaja kirjoittaa (tai pitää videoblogia!). Tässä muutamia vinkkejä blogikirjoituksen laatimiseen:
  • Suoraan asiaan! Elämme kiireistä aikaa ja on hyvä sanoa sanottavansa lyhyesti.
  • Älä kerro itsestäsi asioita, jotka eivät kiinnosta lukijaa. Yritä olla silti persoonallinen. Miksi jonkun pitäisi lukea blogiasi? Mitä annat vastineeksi hänelle siitä, että hän piipahtaa blogissasi. Tietoa? Tunnetta?
  • Kirjoita blogiisi säännöllisesti. Jotkut bloggaavat joka päivä; jotkut kerran viikossa. Bloggaa säännöllisesti. Myös Googlen hakukone pitää siitä ja nostaa blogisi haussa korkeammalle.
  • Laadi blogikirjoitukselle otsikko, joka kiinnostaa niitä, joille haluat kirjoittaa. Otsikko on lupaus sisällöstä. Pysy aiheessa!
  • Laadi blogillesi niche eli markkinarako! Älä kirjoita kaikkea kaikesta kaikille! Torimyyjätkin erikoistuvat ja se on heidän menestyksensä salaisuus. Ei Applekaan tee kaikkea kaikille! He keskittyvät muutamaan tuotteeseen: iPhone, iMac, iPad jne. Siinä salaisuus!
  • Linkitä. Blogit ja internet ovat verkko (net). Jos lainaat toisten tekstiä, linkitä. Jos tästä tekstistä on sinulle jotain hyötyä, laita linkki tähän kirjoitukseen.
  • Ansaitse rahaa. Yhä useampi haluaa ansaita rahaa bloggaamalla. Se on helppoa, jos sinulla on blogi tai kotisivu. Esimerkiksi Blogger -blogiin mainosten liittäminen on helppoa (Google AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler). AdSense perustuu siihen, että joku klikkaa sivullasi olevaa mainosta, ja saat siitä rahaa. TradeTracker ja TradeDoubler perustuvat siihen, että saat heiltä mainoskoodin, jonka laitat sivullesi. Jos joku ostaa jonkun tuotteet blogisi kautta, saat provision. AdSensessä et pääse vaikuttamaan mainosten sisältöön; TradeTrackerissa ja TradeDoublerissa valitset satojen mainosten joukosta blogiisi parhaiten sopivat mainokset.
Lue lisää rahan tienaamisesta netissä.

4 lyhyttä vinkkiä rahan ansaitsemiseen internetissä

Neljä lyhyttä ohjetta rahan ansaitsemiseen bloggaamalla


  1. Bloggaa siitä, mistä tiedät enemmän.
  2. Bloggaa siitä, mikä sinua kiinnostaa.
  3. Bloggaa siitä, mikä tuo rahaa.
  4. Bloggaa ja vakoile saman aihepiirin blogeja.

Käytännön teko: Jos sinulla on blogi, lue miten voit tienata rahaa.

Mistä minun pitäisi kirjoittaa blogi?

Blogin kirjoittaja joutuu välillä pohtimaan, mitä blogiin oikein kirjoittaa. Kannattaako kirjoittaa laajaa blogia kaikesta mahdollisesta vai keskittyä vain yhteen teemaan.

Finnblogger antaa vinkkejä, miten bloggaaja löytää oman erityisalueensa.

Tiivistetysti sanoma on tässä: Älä kerro liikaa itsestäsi ja elämästäsi ellet ole julkkis. Anna lukijalle jonkinlaista hyötyä, viihdettä tai muuta, mitä hän etsii netistä. Keskity blogissasi johonkin aiheeseen, älä kerro kaikesta. Kirjoita siitä, mikä sinua ja lukijaa kiinnostaa ja minkä tunnet hyvin. Käy vakoilemassa toisten blogeja. Laita blogiisi mainoksia, jos haluat rikastua.

Lue koko blogikirjoitus: Mistä bloggaan?

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Ihme ja kumma vauhti kiihtyy - rahaa nettisivulla

Olen ihmetellyt heinäkuun tuloskehitystä. Sivustoni tuottaa enemmän rahaa kuin aikaisemmin. Taidan päästä uuteen ennätykseen. Se olisikin toivottavaa sillä viime kuukaudet tuotto on ollut noin 300-400 euroa kuukaudessa.

Kohta tuo raja ylittynee. Ehkä tämä on sen kunniaksi, että nyt heinäkuussa 2012 täyttyy kaksi vuotta tätä blogikokeilua.

Yleinen toteamukseni rahan ansaitsemisesta nettisivulla on tämä: On se aika vaikeaa, muttei mahdotonta. Tarvitset nettisivun tai blogin, joka on aihepiiriltään sellainen, että sinne tulee lukijoita tai kävijöitä. Aihepiirin pitää kiinnostaa sinua mutta myös muita. Sivuston tai blogin tulee tarjota tietoa, tunnetta tai jotain muuta, mitä internetin käyttäjä tarvitsee.

Voit laittaa blogiisi mainoksia. Google AdSenseen voit liittyä Googlen sivustolla. Minä käytän myös TradeTracker ja TradeDoubler -palveluja. Siellä sadat firmat tarjoavat mainoksia, joita voi lisätä kotisivulle ja blogiin. Tässä tarkat ohjeet, miten liittyä TradeTrackeriin.

Minulle tämä kokeilu on osoittanut, että netissä voi tienata taskurahaa. Tiedän, että jotkut tienaavat suuriakin summia. Tämä vaatii sitä, että kehität sivuston, joka kiinnostaa laajaa lukijakuntaa. Lisäksi sinun tulee löytää sivulle sopivat mainokset. Ehkä joskus, jos jään työttömäksi, kokeilen aktiivisemmin tienata rahaa netissä.

Jos kirjoitat blogia tai sinulla on kotisivu, kannattaa harkita mainosten lisäämistä sinne. Kaikki lukijat eivät mainoksista pidä, mutta päätös on sinun. Yhä useammalla bloggaaminen merkitsee myös pientä tulonlähdettä.

Kiva, että luet tätä. Menestystä tämän harrastuksen kanssa, joka voi tuottaa rahaa!

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Rahan tienaamista internetissä kohta 2 vuotta!

Blogin avulla rikastuminen! Tämä ajatus sai minuun säpinää kesälomalla kaksi vuotta sitten. Olin eksynyt muutaman amerikkalaisen nettisivulle, jotka kertoivat hurjista rahasummista, joita he tienaavat internetissä. He sanoivat vain kertovansa toisille, miten blogilla voi ansaita rahaa!

Ajattelin, että ehkä minäkin voisin tienata. Perustin heti tämän kokeilublogin. Ensimmäinen kirjoitukseni oli 23.7.2010. Kirjoitin otsikoksi: Kokeilu - voiko tai voinko minä tienata internetissä rahaa adsense mainoksien avulla.

Alussa rahan ansaitseminen oli todella tiukassa. Hyvin pian saavutin nykyisen tasoni 300-400 euroa kuukaudessa. En ole pystynyt nostamaan tuloja, mikä tietysti harmittaa! Samalla myös ajanpuute ja innostuksen hiipuminen on vaikuttanut siihen, että uusia harppauksia ei ole tapahtunut.

Kaksi vuotta sitten kirjoitin:

"Otan tänään 23.7.2010 tämän blogin käyttöön. Kokeilutarkoituksessa. Tarkoitukseni on testata pystyykö tavallinen internetinkäyttäjä tienaamaan rahaa Adsense tai muilla mainoksilla.

Olen lukenut muutamasta kaverista, jotka tienaavat ihan kohtuullisia summia. Sitten on niitä, jotka sanovat laittavansa mainoksia sivuille, jotta saisivat kotisivun pyörittämisestä koituvat kulut takaisin. "

Kahden vuoden aikana on tullut muutama tuhat eroa rahaa. Luovimmillani ja innostuneimmillani olin varmaankin alkuvaiheessa. Useita kertoja olen meinannut laittaa pillit pussiin ja lopettaa tämän kokeilun.

Viikon päästä kirjoitan juhlabloggauksen, jossa kerron, paljonko oikein ansaitsin tämän kahden vuoden aikana.

Hienoa on se, että olen ollut monelle apuna heidän omalla matkallaan rahan tienaamisen maailmaan. Kohta suurimmalla osalla on blogi tai kotisivu; se tarkoittaa, että yhä useampi voi kokeilla, miten rahaa voi tienata mainosten avulla.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Nettitulot kesäkuussa 2012

Tätä tämä passiivinen rahanhankinta on; kerron vasta nyt paljonko tuloni olivat kesäkuussa 2012. Tarkkaavainen lukija huomaa, että olen ollut laiska kirjoittaja tähän blogiin.

Elämässä on ollut myös muita mielenkiintoisia haasteita kuin pohtia, miten saada rahaa netissä mainoksia näyttämällä. Tämä projekti, joka täyttää kohta kaksi vuotta, on kuitenkin ollut koko ajan taustalla. Ja vähän taskurahaa tulee joka kuukausi. Se on pieni ihme. Samalla se on rohkaisu kaikille muillekin. Netistä on mahdollista saada koottua rahaa. Jotkut tienaavat niin paljon, että pystyvät elättämään itsensä. Minä en ole päässyt sellaisiin summiin.

Nettitulot kesäkuussa 2012
Minulla oli taas kolme välinettä käytössä: AdSense, TradeTracker ja TradeDoubler. Nämä toivat mainostuloja yhteensä 329 euroa. Verot tuosta pois niin ei siitä hirveästi käteen jää. Jotain kuitenkin. Varsin tavanomaiset kuukausitulot.

Miten liityn TradeTrackeriin?
Tällä hetkellä yksi TradeTrackerin mainos tuo minulle suurimmat tulot. Siksi suosittelen TradeTrackerin käyttämistä omassa blogissa. Sieltä löytyy runsaasti erilaisia tuotteita, joiden mainoksia on helppo laittaa omalle kotisivulle tai blogille.

Tässä on ohje, miten voi liittyä TradeTrackerin käyttäjäksi: Näin liityn TradeTrackeriin.

TradeDoubler ja AdSense rahan tienaamisen apuna
TradeDoubler toimii samalla periaattella kuin TradeTracker. Kun olet kirjautunut käyttäjäksi, voit laittaa  haluamiasi mainoskoodeja sivullesi (ensin TT ja TD hyväksyvät sinut kuhunkin kampanjaan). Idea on yksinkertainen: kun joku ostaa tuotteen sivullasi olevan mainoksen kautta, saat siitä hieman rahaa! Jos haluat tutustua, rekisteröityä ja aloittaa rahan ansaitsemisen TradeDoublerilla klikkaa tästä: Rahaa TradeDoublerilla

AdSense toimii toisella periaattella. Laitat blogiisi tai nettisivullesi AdSense -mainoskoodin. Google tuottaa koodin avulla sivullesi mainoksia. Kun joku klikkaa sivullasi olevaa AdSense -mainosta saat siitä hieman rahaa. Älä kuitenkaan klikkaa omia mainoksiasi! Google huomaa tämän ja menetät käyttöoikeutesi. Internetissä on paljon ohjeita siitä, miten optimoit Google AdSense -mainokset tuottamaan tehokkaammin. Kannattaa googlata ohjeita.

Erityisesti Blogger-blogiin AdSensen liittäminen on helppoa! AdSenseen liittyminen onnistuu Googlen sivulla: AdSense -mainokset blogiisi.

Hyvää kesää!
Tällaisia passiivisia rahan tienaus juttuja tällä kertaa. Toivottavasti sinä pystyt tienaamaan  rahaa niin paljon, että unelmasi toteutuvat. Kannaattaa muistaa: pienestä se lähtee. Itselläni kesti kauan, ennen kuin  pääsin kuukausituloissa yhteen euroon!